Alkollü yakalanan sürücü gazetecilere saldırdı

Aksaray’da alkollü araç kullanırken 2. kez yakalanan sürücü, polisten görmezden gelmesini istedi. Polis memurundan “Yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını alan sürücü basın mensuplarına saldırdı.

Alkollü yakalanan sürücü gazetecilere saldırdı

Olay, Ereğli Kapı Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri mahalle ve çarşı bekçileriyle birlikte kentte huzur ve güvenin sağlanması amacıyla Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uygulama yaptı.

Uygulama esnasında durumundan şüphelenilen 68 BY 188 plakalı otomobil durduruldu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü Mustafa B., trafik polisleri tarafından alkol kontrolünden geçirilirken, araçta bulunan araçta 4 kadın da GBT sorgusundan geçirildi.

Alkolmetreye üfleyen sürücü Mustafa B., 0.58 promil alkollü çıkarken, 2 kez alkollü yakalandığını ifade ederek ekiplerden yardım istedi.

‘Ben TIR sürüyorum, sıkıntı olur’ diyerek polisin olayı görmezden gelmesini isteyen sürücü, polis memurundan ‘Yapabileceğimiz bir şey yok’ cevabı alınca öfkesine yenildi.

İhlas Haber Ajansı muhabirlerine saldıran sürücü, görüntü almak isteyen kameramanın da kamerasını kırdı.

Olay yerindeki polis ve bekçiler tarafından uzaklaştırılmaya çalışılan alkollü sürücü bu kez basın mensuplarına art arda küfürler yağdırdı. Cezai işlem için polis otosunun başına alınan alkollü sürücü basın mensubuna burada da yumruk attı.

Kameramanın saldırıya uğradığı ve darp edildiği anlar kameralara yansırken, alkollü sürücü olay yerine arkadaşını da çağırdı.

Bir süre sonra olay yerine gelen arkadaşı Kadir Y. ise gazetecileri ölümle tehdit ederek, “Seni vururum” dedi.

Cezai işlemin ardından aracına doğru yürüyen sürücü bu kez basın mensubuna, “Adın ne senin, adını söyle” dedi.

Tüm bu anlar basın mensuplarının kameralarına yansırken, basın mensupları sürücüden şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan alkollü sürücü ve arkadaşı ifadesi alınmak üzere Aksaray Polis Merkezine götürülürken, darp edilen gazeteci sağlık kontrolü için Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Sürücüye bin 823 TL para cezası kesilerek ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir