Rusya’ya uygulanacak yaptırımların enflasyonu daha da artıracağı endişeleri güvenli liman olarak görülen emtianın Şubat ayı boyunca yükselişini sürdürmesine ve aylık bazda Mayıs’tan beri en büyük yükselişini kaydetmesine neden olmuştu.
Daily FC Stratejisti Margaret Yang yeni işlem gününde yaşanan ufak düşüşün büyük ihtimalle teknik bir geri çekilme olduğunu söyledi.
Emtia rallisi
ABD ve müttefiklerinin Rus güçlerinin Ukrayna direnişini kırmak için daha fazla güç kullanacağı beklentisi buğday, metaller ve enerji fiyatlarındaki artış baskısının artmasına neden oluyor. Bloomberg Emtia Endeksi 2009’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
“Yaşanan son jeopolitik gelişmeler ışığında altına bu seviyelerden destek gelmesini bekliyorum” diyen Asia Pacific Küresel Piyasalar Stratejisti David Chao, savaş sürdüğü müddetçe ki bir süre daha devam edebilir altının yukarı yönlü hareketini korumasını beklediğini söyledi.
YORUMLAR