Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’i buluşturan film Netflix’te

Angelina Jolie’nin başrolde yer aldığı ve ünlü opera sanatçısı Maria Callas’ı canlandırdığı Pablo Larraín imzalı film Maria, sonbahar ödül sezonuna damga vurmaya hazırlanıyor. Usta oyuncu Haluk Bilginer’in de rol aldığı biyografik filmin, 11 Aralık’ta da yayın platformu Netflix’te izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’i buluşturan film Netflix’te

Maria, Venedik Film Festivali kapsamında Sala Grande Tiyatrosu’nda düzenlenen dünya prömiyerinde 8 dakika ayakta alkışlanmıştı. Bu beğeniden etkilendiği dikkat çeken Jolie’nin, gözyaşlarına hakim olamadığı görülmüştü.

Netflix, festival öncesinde en az bir büyük dağıtımcıyla girdiği açık artırma savaşını kazanmayı başarmıştı.

Maria’nın oyuncu kadrosunda Jolie’ye eşlik eden isimlerin başında usta aktör Haluk Bilginer geliyor. Filmde ayrıca Valeria GolinoKodi Smit-McPhee ve Pierfrancesco Favino da rol alıyor.

Venedik Film Festivali’ndeki basın konferansında konuşan Jolie, rolü için “neredeyse 7 ay” opera şarkıcılığı eğitimi aldığını paylaşarak şunları söylemişti:

“Buradaki herkes biliyor, çok gergindim. Neredeyse 7 ay eğitim aldım çünkü Pablo’yla çalıştığınızda hiçbir şeyi yarım yamalak yapamazsınız. O, en harika şekilde, gerçekten çalışmanızı ve gerçekten öğrenip çalışmanızı talep ediyor.”

MARİA FİLMİNİN KONUSU

Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight tarafından kaleme alınan Maria, Callas’ın 1970’lerdeki hayatını anlatıyor.

Şilili sinemacı Larraín’in biyografik draması, Yunan asıllı Amerikalı sopranonun, kamuoyunun gözü önündeki ihtişamlı ama çalkantılı hayatının ardından Paris’e çekilmesini konu alıyor.

Maria’nın 49 yaşındaki Jolie’yi 15 yıl sonra ilk kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar yarışına sokacağına kesin gözüyle bakılıyor. (Kaynak: Independent Türkçe, Variety, Digital Spy)

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir