Dibecik Mahallesi yakınında Kirmir Çayı üzerinde bulunan köprü 1936 yılında yapılmıştır. Betonarme olarak inşa edilen köprü 42 yıl hizmet vermiştir. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki ve sürücülerin Ankara-Beypazarı gidiş-dönüş olarak kullandığı köprü, 1978 yılında meydana gelen sel felaketinde ağır hasar gördü. Köprünün bazı kısımları çökerken bazı yerlerinde derin çatlaklar oluştu. diğer bölümler. Aynı yıl yeni bir köprü yapılıp işletmeye alınınca Gömleksiz Köprüsü atıl kaldı.
JANDARMA GÖRDÜ
44 yıldır atıl durumda olan köprü, yaklaşık 10 gün önce tabyasıyla birlikte çalınmıştı. 2 iş makinesi tarafından tahrip edilen köprünün tabyaları, parça parça tırlara yüklenerek nakledildi. Çevrede oturanlar, köprünün devlet ihalesiyle satıldığını düşünüp durumu bildirmedi. Birkaç gün sonra jandarma bunu fark edince çalışma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinin de incelenmesiyle yapılan çalışmada, Gömleksiz Köprüsü’nün Ankara’da hurdacılık yapan ZK tarafından çalındığı belirlendi. ZK, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİNE BAŞVURDU

Atıl durumdaki köprünün demirini almak için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuran ZK’nın, olumsuz yanıt almasına rağmen 2 iş makinesi kiraladığı, köprüyü yıktığı, Ankara’daki hurdacılar sitesine parçaladığı tespit edildi. , orada parçaladı ve 70 ton demir elde etti. Köprü demirinin değerinin 500 bin Türk Lirası (TL) olduğu belirtildi. Köprünün yıkım ve ulaşım çalışmalarının 4 gün sürdüğü öğrenildi. Jandarma’daki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ZK, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Köprünün sökülmesi ve taşınmasında görev yapanların da ifadeleri alındı.
KİMSE ŞÜPHELİ DEĞİL
Yakındaki benzin istasyonunda çalışan Özcan Güler, köprüde yapılan inşaat çalışmalarını gördüğünü söyledi; ancak ZK ve çalışanları rahat olduğu için hiçbir şeyden şüphelenmediler ve bunun resmi bir yıkım olduğunu düşündüler. Güler, “Köprüyü ihale ile aldıklarını ve kullanmak için yıktıklarını düşündük ama sonradan öğrendik ki köprüyü çalmışlar. Makineler her zaman çalıştı. Kimse şüphelenmedi. Yaklaşık 5-6 gün sürdü. Daha sonra jandarma soruşturması sonucunda öğrendik” dedi.
Öte yandan Gömleksiz Köprüsü’nün tescilli bir yapı olmadığı öğrenildi.
YORUMLAR