Artık normhaber.com var!

Medya dünyasına Bursa’dan yeni bir dijital mecra merhaba diyor bugün. normhaber.com, bugünden (26 Nisan 2021 Pazartesi) itibaren yayın hayatına başlıyor.

Artık normhaber.com var!

Normhaber’den merhaba,

İlk sözümüz belki çok klişe gelecek, ama doğru olacak: Dünya baş döndürücü bir değişim içinde!

Değişimin temel kaynağı kuşkusuz teknoloji. Teknolojik gelişimi yaratan da insan. Başka deyişle değişimi sağlayan da o değişimin hızına yetişmeye çalışan da insan.

Kağıt gazetelerden radyoya, televizyonlardan internet yayıncılığına, dijital haber odalarından sosyal medya sayfalarına uzanan haber macerasında gerçek bilgiye ulaşmak isteyen insanın işi gerçekten zor. Zira habere ulaşma kolaylığı beraberinde her zaman -maalesef – doğru bilgiye ulaşmayı getirmiyor. Bilgisayar ya da telefon ekranında akıp giden bilgi selinde boğulup gitmek işten bile değil. Üstelik o bilginin doğru, o haberin gerçek olduğuna duyulan güvenin en alt düzeye indiği, hızın doğruyu yendiği bugünlerde…

Böyle bir dönemde gazetecilik yeniden tanımlanabilir mi?

Elbette gazeteci bilgiyi habere dönüştürürken teknolojinin sunduğu olanakları değerlendirmek adına yeni araçlardan uzak kalmamalı. Ama o araçlara teslim olmayı değil, o araçları teslim almayı tercih etmeli. Sözün özü, yüzyılların ve milyonlarca gazetecinin imbiğinden süzülerek oluşan gazeteciliğin evrensel kurallarına sırt çevirmemeli, mesleğin evrensel ilkelerinden yana taraf olmalı.

normhaber.com’da halkın haber alma hakkını, bireysel ya da kurumsal hiçbir baskı ve çıkar gözetmeksizin yerine getirmeyi amaçlıyoruz.

Önceliğimiz kamu yararı… Bütün siyasal görüşlere aynı mesafedeyiz ve çok seslilikten yanayız.

Elbette insan haklarına saygılıyız ve elbette terör, ırkçılık ve sömürünün karşısındayız.

Okuyucularımıza hesap vermekle, onlara adil ve açık davranmakla yükümlüyüz.

Yanlışlarımızı açık yüreklilikle kabul edeceğiz ve ders alacağız.

Ve elbette bütün bunları dinamik ve deneyimli bir kadroyla yapağız. normhaber.com’un yayın kurulu, haber merkezi, yazar ve uzman kalemlerini önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız.

Bir klişeyle başlamıştık “merhaba” yazımıza, yine bir klişeyle bitirelim: Bizi izlemeye devam edin!

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir