Aşırı sıcaklar geri geldi: 45 dereceler görülecek!

Sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerine çıkacak. Batıda sıcaklık çarşamba günü 3-4 derece daha artacak, doğuda ise yüksek sıcaklık sürüyor. Ege ve Güneydoğu’da 45 dereceyi bulan sıcak hava dalgası bunaltacak. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu…

Aşırı sıcaklar geri geldi: 45 dereceler görülecek!

İstanbul güneşli 31 derece, poyraz hafta boyu sert eserek serinlik verecek ancak çarşambadan itibaren hava çok daha nemli olmaya başlayacak. Ankara açık 33, Bursa 35 derece. İzmir gölgede 38 derece, sert esen rüzgar ise biraz serinlik sağlıyor. Antalya’da yüksek bağıl nem 31 derece olan sıcaklığı 38 derece hissettiriyor.

Marmara’da poyraz serinlik vermeyi sürdürecek ancak, sıcaklık perşembeden itibaren 2-3 derece daha artacak ve bölge daha nemli olmaya başlayacak. Edirne 35, Sakarya 32, Balıkesir 34 derece.

İç Anadolu’da 33-34 derecelerde olan sıcaklık, perşembe günü biraz daha yükselecek. Rüzgarlar orta hızda.

Ege’de sıcaklık çok yüksek gölgede Manisa 39, Muğla 38, Denizli 41, Aydın 43, Bodrum 37 derece. İyi olan ise rüzgarların özellikle Kuzey Ege’de sert eserek, bir nebzede olsa sıcak çarpması riskini azaltması. Ortaca tarafında ise rüzgar daha hafif esiyor.

Akdeniz’de nemli günler başladı, sıcak çarpması tehlikesi yüksek. Adana 35, Kahramanmaraş 41, Isparta 37 derece. Mersin 30 derece ama hissedilen sıcaklık gölgede 38 derece. Burdur tarafında kısa süre yağış olabilir.

Karadeniz’de Samsun, Trabzon, Artvin kesiminde yine sağanak geçişleri olacak.  Batı Karadeniz’de poyraz çok sert esiyor, sahillerde 26-28 derecelik sıcaklık ama nemli bir hava var. Bolu 32, Kastamonu 33 derece.

Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı kesimindeki gök gürültülü yağışlar devam ediyor. Erzurum 30, Malatya açık 38 derece. Güneydoğu’da sıcaklık biraz daha artıyor, Diyarbakır 41, Gaziantep 39, Şanlıurfa 41 derece

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir