Aydilge 30 yıl önce istismara uğradığını açıkladı: ‘Anlatsam ne değişecek ki’ diye çaresiz hissetmeyin, susmayın

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocukken istismara uğradığını açıklayan Aydilge, “Kadın, çocuk ve hayvanların uğradığı vahşet aynı kaynaktan besleniyor” ifadelerini kullandı.

Aydilge 30 yıl önce istismara uğradığını açıkladı: ‘Anlatsam ne değişecek ki’ diye çaresiz hissetmeyin, susmayın

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocukken istismara uğradığını açıklayan Aydilge, “Kadın, çocuk ve hayvanların uğradığı vahşet aynı kaynaktan besleniyor” ifadelerini kullandı. Aydilge, yaşadıklarını anlattığı paylaşımında, “Ben 15 yaşındayken, 17 yaşında bir ‘çocuk’ tarafından tacize uğradım” dedi.

Şarkıcı Aydilge, 30 yıl önce istismara uğradığını açıkladı. Instagram hesabı üzerinden videolu paylaşımda bulunarak yaşadıklarını anlatan Aydilge, şu ifadeleri kullandı:

“Yazlık bir yerde, kumsalın biraz daha sakin bir köşesinde kendi kendime otururken, pat diye yanıma oturup, yakınlaşmak istedi. İzin vermedim. İttirdi, kaktırdı. Sonra bileğimden tutup, ‘Korkma ya, sadece kelebeğimi göstereceğim’ dedi. Ben, önce normal uçan bildiğimiz kelebek sandım ama cebinden kesici alet olan kelebek denilen şeyi çıkarıp, iğrenç bir sırıtışla sallamaya başladı.”

“Şu yaşımda bile size bunu anlatırken kalbim hızlanıyor”

Sözlerini “Şanslıydım, bir şekilde fırlayıp kaçtım oradan insanların arasına karıştım ama kaskatı donup kalabilirdim de” diyerek sürdüren şarkıcı, “Kalbim o kadar hızlı atıyordu ki, inanın şu yaşımda bile size bunu anlatırken kalbim hızlanıyor ve o çocuğun yüzündeki pis sırıtış aklıma geliyor. Ertesi gün ise korkunç bir şeyle karşılaştım. Evimizin önündeki çöp konteynırının önünde, öldürülmüş kedi yavruları vardı. O görüntü gözümün önünden asla gitmiyor” diye konuştu.

“Susmayın, yardım isteyin”

Kadın, çocuk ve hayvanların uğradığı vahşetin aynı kaynaktan beslendiğini belirten şarkıcı, “Bu bir paket aslında, onu yapan diğerlerini de yapabiliyor. Caydırıcı yasalar şart evet, ama el birliğiyle toplumsal farkındalık ve dönüşüm de şart. ‘Göster amcalara oğlum pipini’ diye övünülmediği, ‘ya benimsin ya kara toprağın’ sözünün romantik değil, cinayet olarak görüldüğü bir dönüşüm. El ele… Benim yaşadığım da çok daha kötülerini yaşayanlar var ise aranızda, ‘Anlatsam ne değişecek ki’ diye lütfen çaresiz hissetmeyin, susmayın, yardım isteyin” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir