Babacan: Topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor

Türkiye’nin bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğinin altını çizen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Aynı zamanda ülkeyi yöneten zihniyetin değişmesi ve topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor, bu da ancak seçimle mümkün” dedi.

Babacan: Topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Babacan, “Ülkemiz çok derin bir hukuk ve adalet krizinden geçmekte. Dış politikadan eğitime kadar her alanda krizler yaşıyoruz. Bu krizlerin derinliğine baktığımızda burada kötü yönetim görüyoruz. Kötü yönetim sadece sistem meselesi de değil. Ülkemizin mutlaka bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerekiyor. Aynı zamanda ülkeyi yöneten zihniyetin değişmesi ve topyekûn bir iktidar değişikliği gerekiyor, bu da ancak seçimle mümkün. Sıkıntılar büyük. İlk adımı mutlaka özgürlüklerle başlatmak gerekiyor.” dedi.

Babacan şu ifadeleri kullandı:

Özellikle parlamenter sistem isteyen savunan siyasi partilerle daha yakın bir istişare içindeyiz. Bu çerçevede HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, çalışma arkadaşlarıyla beraber hem mevcut ekonomik krizle ilgili durumu değerlendirdik, hem kendilerini üzerinde çalışmakta olduğumuz güçlendirilmiş parlamenter sistemin gelmiş olduğu aşamayla ilgili bilgilendirdik, görüşlerinden de istifade ettik.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir