Başkan Aktaş: ‘Keşke Doğanbey’i de bu kadar tartışsaydık!’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel basın kuruluşlarının yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Yunuseli Havaalanı konusundaki tartışmalara değinen Aktaş, “Ben Bursa’da emlakçılık yapmak için değil, kentsel dönüşüm yapmak için konut yapacağım. Bursa bir Doğanbey’i daha kaldıramaz. Keşke, bu tartışmaların onda birini Doğanbey için yapmış olsaydık” dedi.

Başkan Aktaş: ‘Keşke Doğanbey’i de bu kadar tartışsaydık!’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel basın kuruluşlarının yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.

Aktaş, yakalandığı koronavirüs sürecinin kendisini çok zorladığını dile getirerek, “14 gün hastanede kaldım. Adeta öldüm öldüm dirildim. Hanımla helalleştim, ‘buraya kadarmış’ dedim. Çok değişik, çok zor bir hastalık” diye konuştu. Bursa’nın koronavirüs tablosu hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, “Bursa’da Kasım 2020’de vaka sayısı 5 bin 50’leri gördü. Çok zor günlerden geçtik” dedi.

PANDEMİ ESİR ALDI

Pandemi döneminin Türkiye’yi ve Bursa’yı deyim yerindeyse esir aldığını ifade eden Alinur Aktaş, “Pandemi döneminde toplu ulaşım kullanımı yüzde 51’e düştü. Yolcu sayısında günlük 1 milyonları görürken 100 binlere düştük. Normalleşme döneminin başlamasının ardından dün itibariyle yeniden yüzde 66’ya yükseldiğini gördük” dedi.

DENİZİN AŞAĞISI BERBAT DURUMDA

Marmara’yı deyim yerindeyse esir alan deniz salyası istilası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aktaş,”Müsilaj denen deniz salyasının 17-18 sebebi var. Ayrıca salya sebebiyle deniz suyu 2,5 derece ısınmış durumda. Ama mücadelede asıl icraat aşağıda, yüzey temizliği ile olacak iş değil. Denizin aşağısı berbat durumda” diye konuştu.

YUNUSELİ’Nİ KİMSE ALIP GÖTÜRMÜYOR

Yunuseli Havaalanı arazisinin çok polemik konusu olduğunu dile getiren Aktaş, “Yunuseli’ni kimse alıp bir yere götürmüyor. Yunuseli Milli Emlak’ın arazisi. Ben Bursa’da emlakçılık yapmak için değil, kentsel dönüşüm yapmak için konut yapacağım. Bursa bir Doğanbey’i daha kaldıramaz. Neden böyle tarihi bir kara lekenin altına gireyim? Ben de onlar kadar Bursalıyım. Niye kötü anılayım? Şu an alınmış bir karar yok. Şu an bir uygulama söz konusu değil. Hatta orada bir yol projesi vardı, yeşili korumak için o projeye bile başlamadık. Bursa’yı üzecek, alınmış bir karar yok. Önceliğimiz de değil. Yunuseli’ni bertaraf etme, kötü kullanma lüksümüz yok. Bakan Kurum’la da çok iyi görüşüyoruz, bu bir planlama meselesi. İl yönetimimiz, milletvekillerimizle her konuda istişare ediyoruz. Keşke Bursa, bizim yaptığımız tartışmaları geçmişte yapmış olsaydı. Keşke, bu tartışmaların onda birini Doğanbey için yapmış olsaydık” dedi.

RAYLI SİSTEM PROJELERİ

Bursa’da devam eden raylı sistem projeleri hakkında da bilgi veren Aktaş, “Emek-Şehir Hastanesi hattının 700 iş gününde bitirilmesini bekliyoruz. Sıradaki işimiz Üniversite-Görükle hattı. Bu dönem ihaleyi yapıp işi bitirmek istiyoruz” dedi.

ÇATALTEPE ESNAF SİTESİ PROJESİ

Kestel’de bulunan ve büyük tartışmaları beraberinde getiren Çataltepe Esnaf Sitesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Aktaş, “Belediye olarak biz konunun tarafı değiliz. Orada zamanında 60 milyona alınmış ve 20 kat değerlenmiş bir arsa söz konusu. Şu anda mesele aralarındaki kavga. TOKİ’ye borç var, TOKİ oradan çekilmiş. 3-4 taraf oluşmuş. Ortada bir cenaze var. Ben cenaze yıkayıcısı değilim. Konuyla ilgili  Efkan Ala’nın da devreye girmesiyle bir rapor hazırlıyoruz. Çözüm olur mu, olmaz mı buna bakıyoruz. Büyükşehir’de bir komisyon oluşturduk, kamuoyuna yakında sonucu açıklayacağız. Lodosa tutulmuş çamaşır gibi savrulacak halimiz yok. Nihayetinde bir hesap yöntemi bulunacak” ifadelerini kullandı.

BOZBEY’İN ADAYLIĞININ AÇIKLANMASI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 2023 Yerel Seçimleri için Mustafa Bozbey’i büyükşehir adayı olarak göstermesini yorumlayan Aktaş, “Bozbey, Nilüfer’de 20 yıl başkanlık yaptı, hastalığımda aradı. Hala bayramlarda görüşürüz. Nezaket kuralları çerçevesinde bir ilişkimiz söz konusu. Adaylığına saygı duyarım. Köprünün altından daha çok sular akar. Ben aldığım emanetin derdindeyim” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir