Terör örgütü PKK/KCK’nın yönetiminde belediyelere yerleştirildiği iddiasıyla, aralarında Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyona CHP’den ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir operasyon sabahına daha uyandık. Öcalan’ı Meclis’e çağıran, yerine kayyım atadıkları Ahmet Türk’le müzakere heyeti kapsamında görüşenler; Kent uzlaşısı kapsamında seçildikleri iddiasıyla Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcıları ile Üsküdar, Sancaktepe, Fatih, Tuzla, Adalar, Şişli ve Beyoğlu belediye meclis üyeleri hakkında terör soruşturması başlatmışlardır” dedi.
Günaydın, şöyle devam etti:
“Her zaman olduğu gibi, sabah saatlerinde operasyonla eşzamanlı yapılan savcılık açıklamasıyla, masumiyet karinesi çiğnenerek, sözü edilen kişilerin soruşturma aşamasında suçlu ilan edilmesi yöntemi kullanılmıştır.
Demokratik hukuk devletinin işleyişine aykırı amaç ve yöntemlerinizi biliyoruz.
Emniyet ve adliye koridorlarından siyaset dizayn edilemez.
Bu millet baskılarla yıldırılamaz, mutlaka demokrasi ve hukuk kazanacak.”
YORUMLAR