Biden, İsrail’in İran’a ait petrol tesislerine olası saldırısı için “Şu anda bunu tartışıyoruz” dedi, petrol fiyatları yükseldi!

Biden’ın konuyla ilgili yorumu piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu

Biden, İsrail’in İran’a ait petrol tesislerine olası saldırısı için “Şu anda bunu tartışıyoruz” dedi, petrol fiyatları yükseldi!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a ait petrol tesislerine saldırı ihtimaline, “Şu anda bunu tartışıyoruz.” diyerek açık kapı bıraktı ancak bugün bir saldırı beklemediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, Florida eyaletine hareketinden önce Beyaz Saray’dan ayrılırken basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Biden, “İsrail’in, İran’ın petrol tesislerine saldırmasını destekler misiniz?” şeklindeki bir soruya, “Şu anda bunu tartışıyoruz.” yanıtını verdi.

“İsrail’in İran’a karşılık vermesine izin verecek misiniz?” şeklindeki soruya ise Biden, “Öncelikle biz İsrail’e izin vermiyoruz, tavsiye veriyoruz. Bugün bir şey olmayacak. Bununla ilgili daha sonra konuşacağız.” karşılığını verdi.

Petrol fiyatları yüzde 4’ün üzerinde yükseldi

ABD Başkanı Biden’ın açıklamaları sonrası petrol fiyatlarındaki yükseliş dikkati çekti.

Brent petrolün varil fiyatı, Türkiye saatiyle 19.50 itibarıyla yüzde 4,68 artarak 77,36 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4,96 artışla 73,58 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, küresel petrol rezervlerinin çoğunun yer aldığı Orta Doğu’da süregelen çatışmaların daha geniş alana yayılacağı düşüncelerinin küresel arzda aksamaya sebep olabileceği endişeleriyle yükselişe geçmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir