‘BoJack Horseman’ın yaratıcısından yetişkinlere yöneli animasyon

“Long Story Short” animasyon dizisi için çalışmalar başladı. “BoJack Horseman” ile adını duyuran Raphael Bob-Waksberg, Netflix ile yeni bir proje geliştiriyor.

‘BoJack Horseman’ın yaratıcısından yetişkinlere yöneli animasyon

Long Story Short animasyon dizisi geliştirme aşamasına alındı. BoJack Horseman’ın 10. yılını kutlayan Netflix, yeni projeyi duyurdu.

2014 yılında Netflix’te prömiyer yapan ve 2020’de tamamlanan yetişkinlere yönelik animasyon dizisi BoJack Horseman, 3 Primetime Emmy ödülü adaylığı almış ve kendine has bir izleyici kitlesi edinmişti. IMDb’de 8,8/10 puan ortalamasına sahip olan dizi, Rotten Tomatoes’ta da %93 eleştirmen skoru ile başarısını taçlandırmıştı.

Popüler animasyon dizisinin 10. yıldönümünde Netflix BoJack’in yaratıcısı Raphael Bob-Waksberg ve dizinin ardındaki Tornante ve Shadow Machine ile yeni bir animasyon dizisi geliştireceğini açıkladı.

Long Story Short Yeni Animasyon Dizisi - BoJack Horseman - Netflix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variety’nin haberine göre yeni yetişkin animasyon dizisinin adı Long Story Short (Uzun Lafın Kısası) olacak ve 2025 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak.

Long Story Short Dizisi “BoJack Horseman” ile Benzer Tonlarda Olacak

Long Story Short dizisinin konusu hakkında yapılan ilk açıklamada ise yapımın bir aile hikâyesini ele alacağı aktarılıyor. Dizi, aile üyeleri arasında paylaşılan ortak geçmişi, kendi aralarındaki şakaları, eski yaraları ve bu ilişkilerin zamanla nasıl geliştiğini işleyecek. Anne, baba, kardeş, eş veya çocuk gibi aile bireyleri olan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği öne sürülen bu yapım, aynı zamanda insanların sevdikleriyle iletişim kurmaları ve onları aramalarının önemine de vurgu yapıyor.

Aile bağlarının derinliklerine inmeyi hedefleyen Long Story Short, BoJack Horseman’da olduğu gibi duygusal ve düşündürücü bir hikâyeyi takip etmeyi planlıyor.

Raphael Bob-Waksberg ise verdiği demeçte, “En sevdiğim işi yapmaya geri dönmek gerçekten heyecan ve onur verici,” değerlendirmesinde bulunuyor.

Long Story Short Animasyon Dizisi - BoJack Horseman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bob-Waksberg, Long Story Short’ta showrunner olarak görev yapacak. BoJack Horseman’da görev alan ve Tuca & Bertie’nin yaratıcılığını üstlenen Lisa Hanawalt ise sorumlu yapımcı olarak çalışacak.

Bob-Waksberg, dizinin sona ermesinden bu yana geçen yıllarda yetişkin animasyonu alanının daha fazla zorlanmamış olmasından hayal kırıklığı duyduğunu dile getirdi ve mevcut ortamda “kanalların bu tür riskler alma konusunda daha da çekimser olduğunu” belirtti.

Bob-Waksberg sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu beni hayal kırıklığına uğratıyor. İstediğim ya da umduğum gibi bir animasyon patlaması yaşadığımızı düşünmüyorum. BoJack’in sona ermesinden bu yana geçen dört yıl içinde gerçekten çok güzel animasyon dizileri ortaya çıktı. Her türden farklı animasyon dizisi var. Bu projelerin ne kadar havalı olduğunu görmezden gelmek ya da aldıkları riskleri küçümsemek istemiyorum. Ancak hâlâ daha yeni neler olabileceğini görmek için heyecanlıyım.”

Long Story Short 2025 yılı içerisinde Netflix’te yayınlanacak.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir