BTSO’da Şubat ayı meclisi toplandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Şubat ayı meclis toplantısı düzenleniyor.

BTSO’da Şubat ayı meclisi toplandı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından Şubat ayı meclis toplantısı BTSO Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştiriliyor.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, ekonomi sunumu gerçekleştirdi.

2025 yılı ramazan pidesi azami fiyat tarifesi ile ilgili yönetim kurulunun aldığı karar oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, ekonomi sunumu gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE BU ZORLU SÜREÇTEN BAŞARIYLA ÇIKACAK”

Şubat ayı meclisinde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Son yıllarda küresel anlamda büyük dalgalanmaların içinden geçiyoruz. Kasım ayından bu yana ABD’de seçilen başkanın göreve devralışına kadar verdiği birçok mesajın yaşandığı günleri görüyoruz. Jeopolitik olarak, sermaye olarak bunu çok iyi okumak lazım. Biz ülke olarak tarihimiz boyunca hiç kolay işlerin içinde olmadık. Birçok sorumluluğun getirmiş olduğu olayların içerisinde hep zorları başardık. Türkiye bu süreçten başarılı bir şekilde çıkacak. Ekonomik olarak ciddi zorluklar içerisindeyiz. G7 ülkeleri dahil zorlu bir süreçten geçiliyor. Bizim 57 bin üyemiz dahil yüzde 90’ı kobilerden oluşuyor. Bu süreci en az hasarla geçirmek için elimizden geleni yapıyoruz. 155 meclis üyemiz başta yerelde, en üst makamlarla birebir görüşen ve Bursa iş dünyasını layıkıyla temsil eden bir yapıya kavuşuyor. Bu ülkede 81 vilayet var ve bu ortamı diğer illerde yakalayamazsınız. Bu tamamen yönetişim modeli ile alakalı. Sizlerin verdiği güçle biz Bursa’da ekonomiyi ve iş dünyasını tamamen yetkilendirme usulüne dayalı bir şekilde sektörün sahibi olan iş dünyası temsilcilerini temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“DOLAR BAZINDA BORÇLANMANIN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM”

KOSKEB hakkında bilgi veren Burkay, “7 yıldır kobi osb gündemimizde olan bir konu ve konseyimiz ciddi çalışmalar yapıyor. Planlama yapılması gerektiği çok net ortada. KOSKEB’in bazı destekleri var ve BTSO’da temsilciliği de var. KOSKEB kapasite geliştirme diye tanımladığı alanlarda 20 puan faiz desteği veriyor. 20 milyon liraya kadar proje hazırlayıp sunuyorsunuz, kapasite geliştirme alanında bir çalışmanız varsa size destek veriliyor. 50 milyon liraya kadar ihracatçı şirketlere de destek veriliyor. Merkez Bankası döviz bazında zirveye ulaştı. Dolar bazında borçlanmanın önünü açmamız lazım. Bu konuda her platformda taleplerimizi dile getiriyoruz. Bursa büyürse, Türkiye büyür dedik ve makro düzeyde projeler ortaya koyduk” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir