Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN
BUİKAD, geleneksel olarak her yıl düzenlediği İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri Töreni’nin bilgilendirme toplantısını Bursa’da özel bir otelde gerçekleştirdi.
Ödül töreninin tanıtım toplantısında konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, dernek hakkında bilgiler verdi. Şençayır, “Çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği, ülke ekonomimizin kalkınmasının ancak ve mutlak bu yolla mümkün olacağına inancı ve kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini arttırarak varoluşunu güçlendirmek hedefiyle, 2007 yılında kurulan BUİKAD bugün; Bursa’nın lokomotif firmalarından oluşan 10 kurumsal üyemiz ve bireysel üyelerimiz ile birlikte toplamda 156 üyeye ulaşmıştır. Üyelerimizin yüzde 70’i girişimci ve yüzde 30’u profesyonel üst düzey yöneticiden oluşmaktadır. Üyelerimiz, 31 farklı sektörel dağılımı ve faaliyet alanları bulunmakta olup, yoğunluklu dağılım sanayi ve hizmet sektörlerinde yoğunlaşmış olup, otomotiv, tekstil, inşaat, hukuk, sağlık gibi alanlara odaklanmıştır. Üyelerimiz, gerek iş hacimleri, gerekse üretim ve hizmet performanslarıyla, Bursa ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Üyelerimizin yıllık ciro toplamları 40 milyar liranın üzerinde olup yaklaşık 22 bin kişilik istihdam sağlamaktadırlar. İşte böylesine bir yapıda olan BUİKAD önemli projelere ve faaliyetlere de imza atmaktadır” ifadelerini kullandı.
Şençayır sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Bu dönem kamu, STK ve özel sektörle işbirliği komisyonumuzu kurduk. Komisyonun amacı kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörlerin karşılıklı fayda ve toplumsal ilerleme için etkili bir şekilde işbirliği yapabilecekleri sinerjik bir ortam yaratmaktır. She Globe trade-kadın girişimciler için küresel ticarette yeni ufuklar projemizi hayata geçirdik ve paydaşlarımızla (BTSO, BEKA, İl Ticaret Müdürlüğü, UİB, TOBB kadın girişimciler kurulu ve TÜMKAD) ile birlikte başarılı bir şekilde yol almaktayız. Projemizde amacımız: Yerel, bölgesel ve ulusalda kadın girişimcilerin yetkinliklerini, iş ağlarını ve uluslararası ticarete başarılı bir şekilde katılma fırsatlarını arttırarak, onları güçlendirmek -ihracat yapan kadın girişimcilerin pazar payını geliştirmek -ihracat yapmak isteyen kadın girişimcileri desteklemek. Bursa’ya ve üyelerimize değer katan sürdürülebilir projelerimiz bulunmaktadır. Dijital dönüşüm komisyonumuzun yürüttüğü, womancode – dijital gelecek için kadınları güçlendirmek projemizde amacımız kadınların dijital yetkinliklerini arttırmak, dijitalde kadın girişimciliğini teşvik etmek, liderlik rollerinde kadınları güçlendirmek ve üniversite öğrencilerinin farkındalığını arttırarak, dijital işgücüne hazırlanmalarını sağlamaktır.
“BU İŞ EŞİTLİK İŞİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”
Gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Şençayır, “Sosyal sorumluluk komisyonumuz tarafından koordine edilip, 2022 yılında lansmanı yapılan “Bu İş Eşitlik İşi” projemizi hayata geçirdik. Projemiz geçtiğimiz sene TİSK’in açtığı ortak yarınlar yarışmasında kurumsal üyemizBorçelik, NOSAB bölge müdürlüğü ve BUİKAD’ın proje liderliğinde yürüttüğümüz projemizde, kadın forklift operatörü, kaynak punto operatörleri Borçelik Teknik Akademi tarafından verilen eğitimler alarak mezun oldular, sertifika aldılar. Mezunlarımız sanayi bölgelerindeki işletmelerde istihdam edildiler. Şu ana kadar 10 vinç, 16 kaynak ve 10 forklift operatörünü yetiştirip çalışma hayatına kazandırdık. Şimdi yeni olarak; kadın kalite kontrol operatörü eğitimleri için başvuruları açtık, 32 kişi müracaat etti, görüşmeler başladı. O konuda da heyecanımız yüksek, komisyonumuz çalışmalarına hızla devam etmektedir. BUİKAD’ın marka projelerinden noktalama koçluğu projemiz 16 yıldır devam etmektedir. Üniversite 3’üncü ve 4’üncü sınıf kız öğrenciler için farkındalık yaratarak, kariyer adımlarında yol haritası olmak ve yolda kalmalarını sağlamak adına BUİKAD üyeleri olarak hepimiz gönüllü koçluk yapıyoruz. Bugüne kadar toplamda, 600 kız öğrenciye ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bursa’da projemiz için, Uludağ üniversitesi, BTÜ ve Mudanya Üniversiteleri ile işbirliği protokollerini imzalayarak yol alıyoruz” diye konuştu.
ŞENÇAYIR ÖDÜL KATEGORİLERİNİ AÇIKLADI
Ödül töreninin 28 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini dile getiren Şençayır, İş yaşamında başarılı kadın ödüllerini şu şekilde sıraladı:
• Yılın en başarılı iş kadını
• Yılın fark yaratan kadını
• Yılın kadını destekleyen şirketi
• Bursa’nın en başarılı kadın yöneticisi
• Bursa’nın en başarılı girişimci kadını
• Bursa’nın en başarılı iş kadını
• Buikad özel ödülleri ve bu yıla özel ilk kez ödül vereceğimiz yeni bir kategorimiz daha olacak, Buikad fark yaratan genç girişimci özel ödülü vereceğiz.
YORUMLAR