Bursa Artvin Vakfı’ndan basın toplantısı

Bursa Artvin Vakfı, 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleştireceği Olağan Genel Kurul öncesinde basın açıklaması düzenledi.

Bursa Artvin Vakfı’ndan basın toplantısı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Artvin Vakfı’nın 7 Eylül Cumartesi gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulu öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Bursa’da birçok Artvinli’nin yaşadığını dile getiren Bursa Artvin Vakfı Başkanı Doç. Dr. Adnan Demirci, “Bursa’da Artvinliler çok fazla ve nitelikli olarak yer işgal ediyorlar. Bazı yanlış algılar var. Özellikle seçim dönemlerinde ortaya çıkan Artvinlilerin 5. ve 6. sırada olduğunu söyleyenlere karşı ben de Artvinlilerin çok fazla olduğunu vurgulamak istiyorum. Hem kültürümüzü yaşatıyor hem de Bursa’ya katma değer kazandırıyoruz. Artvinliler’in Bursa’ya göçü 100 yılı aşkın bir süredir var. Yeni aday yönetim kurulunda da Artvin’den çok eski zamanlarda göçenleri de değerlendirdik. Kafkaslar’dan buraya göçen tüm toplumun vakfıdır” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİM VE GELİŞİM SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”

Demirci, “Bu yönetimle birlikte köy köy bütün Artvinli muhtarlarımızla birlikte tahmini bir Artvin nüfusunu çıkarmayı planlıyoruz. Yaklaşık 25 ay oldu. 2022 Mart ayında ‘değişim ve gelişim’ sloganıyla yola çıktık. 1996 kurulan Vakfı’mızı daha da zirvelere çıkaralım istedik. Güven tazelemesi anlamında önceki yönetim tarihe geçmiştir. Bu dönemde bir dönem daha yolumuza devam edelim istedik. Önceki yönetimde en gençlerden biri benken bu dönemde daha genç arkadaşlarımızı vakfımıza katmak istedik. Genç insan bir başka oluyor. Benim duyduğum heyecanı onların gözünde de gördüm. İçinde eğitimciler, eczacılar, iş insanları var. Artvin Vakfı’na yakışır bir yönetim kurulu listesi oluşturduğumu düşünüyorum” dedi.

DEMİRCİ VAKFIN PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Vakıf adına yapılan projelerden bahseden Demirci, “Üniversite öğrencilerine burs sağlamaya devam edeceğiz. İlk yıl 65 öğrenciye iyi bir rakamda burs sağladık. Daha sonra 150 öğrenciye ulaştık. Burslarımız artarak devam edecek. 2 yıl üst üste ramazan ayı boyunca eğitim ve araştırma hastanesi önünde iftar verdik. Kadın kollarımız aracılığıyla bize iletilen ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaya çalıştık. Bizimle birlikte Artvin Vakfı’na güven duydular. Duydukları güveni bizlerin hesaplarına yaptıkları bağışlarla gösterdiler. Bütün derneklerimizin, STK’larımızın organizasyonlarına katılım sağlamaya çalıştık. Geçen 2 yıllık süreçte çok güzel 2 gece düzenledik. Türkiye Benim Projesi müthiş bir ilgi gördü. Bu sene Cumhuriyet’in 100. yılı çalışmaları yaptık ve 29 Ekim’den birkaç gün önce Cumhuriyet gecesi düzenledik. Şu geçen 2 yılda birlik ve beraberliği sağlamak adına güzel adımlar attık” diye anlattı.

Bursa Artvin Vakfı’nın yeni yönetim kurulu ise şu şekilde;

1-Doç. Dr. Adnan Demirci (Artvin)
2-Adalet Yılmaz (Ardanuç) İş insanı
3-Adem Turanlı (Borçka) İş insanı
4-Ahmet Kılıç (Yusufeli) (Chp) İş insanı
5-Ali Taş (Yusufeli) İş insanı
6-Ecz. Ali Çağrı Demirel (Yusufeli)
7-Derya Özkul (Ardanuç) İş insanı
8-Edip Ali Demirtaş (Batum) İş insanı
9-Enhar Güneş (Borçka) Gazeteci
10-Erten Kayan (Batum) İş insanı
11-Fatih Alagöz (Şavşat) İş insanı Mali Müş.
12-Av. İlyas Durgun (Borçka)
13-İsmail Şenol (Yusufeli) Mali Müş.
14-Kamil Şatır (Merkez) İş insanı
15-Av. Kemal Cömert (Yusufeli)
16-Av. Mine Rana Kahramanoğlu (Merkez)
17-Okan Torun (Şavşat) İş insanı
18-Osman Özdemir (Yusufeli) İş insanı
19-Öznur Topçu (Şavşat) İş insanı
20-Av. Yalçın Pekal (Merkez) İş insanı

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir