Bursaspor’a tahsis edilecek bölge Büyükşehir Meclisinden geçti!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 2. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Eylül ayı meclis toplantısı 2. oturumunda Temmuz ayı meclis toplantısında fikir ayrılığına gidilen Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak amacıyla kulübe tahsis edilen araziye  benzinlik ruhsatı verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Bursaspor’a tahsis edilecek bölge Büyükşehir Meclisinden geçti!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 2. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda, Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak amacıyla kulübe tahsis edilen araziye benzinlik ruhsatı verilmesi konusu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Temmuz ayında ortak karara varılamayan madde, Eylül ayı meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

BURSASPOR’A KALICI GELİR SAĞLAMAK AMACIYLA TESİS

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 16 Temmuz 2024 tarihli ve 786 sayılı kararı ile onaylanan Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi, 2396 ada, 5 parsel, 2397 ada, 5-6 parseller, 2378 ada, 12 parsel, 2497 ada, 3-4 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan askı itirazları ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündem maddelerinin oylanmasının ardından parti grup sözcüleri söz aldı.

Bursaspor’un Pazar günkü maçtaki galibiyetini kutlayan parti sözcülerinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “İşte Bursaspor budur. Bursa’nın markası Bursaspor’dur. Bursaspor’u kutluyorum” dedi.

ORHANGAZİ’YE BURFAŞ AÇILACAK

Plan ve Bütçe Komisyonunun,  hüküm ve tasarrufu Belediyede bulunan Orhangazi ilçesi, Şehit Erhan Öztürk Parkı adresinde imar edilen kafeterya ve dış kullanım alanının B Kafe olarak kullanılmak üzere BURFAŞ’a işletmesinin devri ile ilgili raporu oy birliği ile kabul edildi.

ÜNİVERSİTELER İLE BÜYÜKŞEHİR ARASINDA PROTOKOL

Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanması ile ilgili müşterek raporu oy birliği ile kabul edildi.

AKARYAKIT İŞLETMESİ ANA SÖZLEŞMESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, Akaryakıt İşletmesi Ana Sözleşmesinde değişiklik yapılması ile ilgili müşterek raporu oy birliği ile kabul edildi. Bozbey ilerleyen zamanlarda enerji şirketine dönüştürülebileceğini aktardı.

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI İLE PROTOKOL İMZALANMASI KARARI

Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, çocuk ve kadın hakları temelinde gerçekleştirilen faaliyetler, şiddete maruz kalan ya da şiddete uğrama riski olan kadın ve beraberindeki çocuklara yönelik hukuki danışmanlık, eğitim ve farkındalık çalışmaları ile hizmetlerin kolay, ulaşılabilir, hızlı, güvenli, nitelikli ve ücretsiz olarak sunulması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Barosu Başkanlığı arasında protokol imzalanması ile ilgili müşterek raporu oy birliğiyle kabul edildi.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE PROTOKOL İMZALANDI

Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, Görükle Gençlik Merkezinin bir bölümünün “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” kapsamında Dijital Gençlik Merkezine dönüştürülmesi maksadıyla Türkiye Belediyeler Birliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması ile ilgili müşterek raporu oy birliği ile kabul edildi.

“YEREL ESNAFI MUTLAKA KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, nüfusu belli bir yoğunluğun altında olan yerleşim yerlerimizde faaliyet gösteren bakkal, yerel esnaf ve üreticileri korumak amacı ile yeni açılacak zincir marketlerle ilgili tedbir alınması ile ilgili müşterek raporu hakkında Bozbey konuşma gerçekleştirdi. Bozbey, “Yerel esnafımutlaka korumak zorundayız. Arkadaşlarımız ilgili odalarla görüşerek ilgili komisyonun tekrardan rapora sunulması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Oy çoğunluğu ile komisyona havale edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir