Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Plan taslağı AK Parti ve MHP oylarıyla eleştirilerek reddedildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis toplantısı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

STRATEJİK PLANA MHP VE AK PARTİ’DEN RED

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Plan taslağı AK Parti ve MHP oylarıyla eleştirilerek reddedildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 2. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Orhangazi’de Camiikebir Mahallesi’nde Orhangazi Kültür Merkezi ve meydan düzenlemesi yapım işi kapsamında yapımı tamamlanan binada boş durumda bulunan dükkanın BURFAŞ KAFE olarak kullanılmak üzere işletme hakkının 10 yıl süre ile Belediye iştiraklerinden BURFAŞ’a devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.Orhangazi ilçesi, Camiikebir Mahallesi’nde Orhangazi Kültür Merkezi ve Meydan Düzenlemesi Yapım İşi kapsamında yapımı tamamlanan binada boş durumda bulunan dükkanın BESAŞ Ürünleri Satış Mağazası olarak kullanılmak üzere işletme hakkının 10 yıl süre ile Belediye iştiraklerinden BESAŞ’a devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Osmangazi Belediye Meclisi’nin ek ödenek talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Mudanya Belediye Meclisi’nin ‘2024 yılı mali yılı ek bütçe’ talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi’nin ek bütçe talebi oy birliğiyle kabul edildi.

İnegöl’de Yeniyörük Mahallesi ‘Enerji Üretim Alanının’ Yol Alanına alınması oy birliğiyle kabul edildi.

“BURSA’YI STRATEJİK PLANIMIZLA YARINLARA HEP BİRLİKTE HAZIRLAYACAĞIZ”

Bursa’nın 2025-2029 Stratejik Planıyla ilgili konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’yı stratejik planımızla yarınlara hep birlikte hazırlayacağız. Ulaşımda sürdürülebilir, konforlu, güvenli hizmetleri hep birlikte sunacağız. İklim değişikliğiyle mücadelede uyumu hep birlikte sürdüreceğiz. Sanat ve spor faaliyetlerini hep birlikte arttıracağız. Ortak akıl bir toplumun en güçlü pusulasıdır. Daha mutlu bir Bursa için attığımız adım, yaşanabilir bir Bursa için en somut ifadedir” ifadelerini kullandı.

Stratejik planının revizyona ihtiyacı olduğunu dile getiren Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, 2025-2029 Stratejik Planına eleştirilerde bulundu. Geçmişte yapılan projelerin adının değiştirilerek plana dahil edildiğini söyleyen Erol, eleştirdiği stratejik planın maddelerini tek tek sıraladı.

BOZBEY’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bozbey, “Önce stratejik planın ne olduğuna bakalım, sonrasında eleştiri yapalım. Memnuniyet anketini henüz yapmadık. 33 bin kişiyle yaptığımız anket, ihtiyaç ve beklentileri ölçme maksadıyla yapılan bir anketti. Her türlü stratejik planı eleştirmek mümkündür. Bir başka belediye, başka bir plan hazırlar. Biz yoğun bir çaba sarf ettik ve tüm paydaşlarla ortaya çıkan bir plandır. Stratejik planın ruhuna uygun hareket etmeliyiz. Bursa’nın ihtiyacı olan metrodur, doğru. Bu ihtiyaçlar yapıldığında Bursa’nın ulaşım sorunu yüzde 90 çözülür. Biz bunları tamamlayacağız. Belediye borcuyla ilgili de ben havadan, sudan konuşmadım. Nedenini, niçini paylaştık. Tekrar aynı şeyleri söylemenin lüzumu yok. 6 ayda Büyükşehir’in borçlarında 3 buçuk milyar lira azaltma sağladık. Sıkı bir mali politika ile muslukları kapatarak borçları ödedik. Daha önce yapılmış olan kredili işlerle ilgili kısımda da 4 milyar lira borç geldi. Buski’nin borcu 2 milyar arttı. Mali bir disiplini uyguluyoruz. Bugüne kadar uygulanmamış mali disiplini uyguluyor ve sonuçlarını alıyoruz. Bizi halk seçti, halkın bir şikayeti varsa yerinde müdahale eder, gerekeni yaparız. Memnuniyetlere göre hareket ederiz. Bursalı’nın şikayet ettiği bir konu varsa çözmek bizim görevimizdir, biz onların temsilcisiyiz” ifadelerini kullanarak eleştirilere cevap verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın annesinin vefat ettiğini açıkladı.

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, strateji planına red oyu vermediklerini, stratejik planının revize edilerek 3 gün sonra yeniden oylanması yönünde talepte bulunduklarını açıkladı.

“BEN HAKİKATEN REDDEDİLMESİNE ŞAŞKINIM”

Bozbey, 17 ilçeyi dolaşarak Belediye Başkanlarıyla toplantı yapan tek Belediye Başkanı olduğunu dile getirerek, “Bunu daha önce kimse yapmadı. Kimse bizim katılımcılık anlayışımızı sorgulamasın. Yapılan bu stratejik plan belediyenin ve başkanın stratejisidir. Biz 17 ilçeyi dolaşarak tek tek stratejik plan hakkında Belediye Başkanlarıyla görüştük. Akademik Odalar ve STK’ların hepsi birbiriyle aynıdır. Herkesten görüş alınmıştır. Kimse birbirinden pozitif veya negatif şekilde ayrılmamıştır. Ben hakikaten reddedilmesine şaşkınım. 11 gündür plan sizlerin elinde. 11 gündür düşünmediğiniz plana neden 3 gün sonra yapalım diye çaba gösteriyorsunuz? Biz stratejik plan oylaması doğrultusunda yarın itibarıyla bütçe görüşmelerine başlayacaktık. Biz Bursalıları temsil ediyoruz. Zaman kaybına tahammülüz yok. Bursalıların menfaatleri bizim birinci önceliğimizdir. Stratejik planı dilerseniz tekrar oylayalım, istemezseniz mevcut kararı kabul etmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ, STRATEJİK PLAN MADDESİNİN TEKRAR OYLANMASINI TALEP EDEREK SALONDAN ÇIKMAYA KALKTI

Stratejik Plan hakkında maddenin tekrar oylanması yönünde talepte bulunan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un ardından, AK Parti meclis üyelerinden salondan çıkanlar oldu. Bu nedenle Bozbey, meclisi sonlandırdı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir