Bursa Büyükşehir Meclis’i toplandı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Meclis’i toplandı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumu, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası meclis toplantı salonunda gerçekleşdi.

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, deprem gerçeğine vurgu yaparak 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri andı. Şenol, “Kentsel dönüşüm seferberliğini ranta, yalana yer vermeden genişletmeliyiz” dedi. Seçim sürecinde Bozbey’in vaatlerinden biri olan kantin kart projesinin ne durumda olduğunu ve ana kucaklarının ne zaman açılacağını soran Şenol, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunu da andı.

Büyük Birlik Partisi adına konuşan Haldun Filizli, Bursa’da vakit kaybetmeden kentsel dönüşümün başlatılması gerektiğini vurgulayarak, yerel yönetimlerin ve vatandaşların iş birliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Şahin Biba da 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunu anarak sözlerine başladı. 17 Ağustos depremine değinen Biba, üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısını taşıdıklarını dile getirdi. Yapıların birçoğunun depreme dayanıklı olmadığını söyleyen Biba, “Bursa genelinde bir an önce kentsel dönüşümün çok hızlı şekilde yapılması için planlamaya ihtiyaç var” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut devamında 11 Eylül Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu andı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremini anan Akbulut, bu konuda hassasiyetle çalışıldığını söyledi.

İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 12 Eylül darbesini kınayarak 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunu andı. Bursa Valisi olarak atanan Erol Ayyıldız’a başarılar dileyen Özel, Mahmut Demirtaş’a da Bursa’ya olan hizmetleri için teşekkür etti.

“2 YIL İÇERİSİNDE BU MECLİS 2050 VİZYONUNU HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEK”

Geçen 2 ayı değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “17 Ağustos depremi halen hepimizin belleklerinde kazanıyor. Marmara depremini unutmadık, unutturmayacağız. Aynı acıların tekrarlanmaması adına göreve geldiğimiz ilk günden beri Bursa’yı daha dirençli hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde yaptığımızın bilinmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümle ilgili ilçe belediye başkanlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda Bursa’nın aynı anlayışıyla kentsel dönüşüme bakılması için bir proje sunduk. Sonucu hep birlikte kararlaştırarak, kentimizin hangi ilçe olursa olsun aynı anlayışla dönüşümün yapılacağını bilmenizi istiyorum. Kentsel dönüşüm deyince Ataevler gibi bir dönüşümü kimse bizden beklemesin. Planlama şartlarında okulların, hastanelerin, devletin ilgili kurumların nerelere olabileceğini, trafiği, ulaşımı düşünerek hareket etmemiz gerektiğini biliyorum. Özel okulların tümü Nilüfer’de ve sabah akşam trafik felç. Bizler Bursa’nın burada bir nevi parlementosuyuz. Bursalıların keyif duyduğu alanlarda yaşamasını hep birlikte sağlamış olacağız. Bu meclis geçmişte yapılan yanlışları asla yapmayacak. Kent anayasası dediğimiz bu planı öncelikliyoruz. Planlama ajansı oluştu. 2 yıl süre içerisinde bu meclis 2050 vizyonunu hep beraber gerçekleştirerek Bursa’nın birçok sorunun çözüldüğü birçok konunun giderildiği planlamayı gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

“YÜZ BİNLİK PLANI BAŞARACAĞIZ”

Bursa’nın havasının kirli olduğuna vurgu yapan Bozbey, “Soluduğumuz kirli hava yüzünden hasta olmak istemiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Atık yakan tesisleri ilgili Müdürlükler ve Bakanlık biliyor. Anlık tespitler yapılsın. Kentsel dönüşümle ilgili bir kriter ortaya koyacağız. Öyle bir kentsel dönüşüm yapacağız ki sadece binaların yenilenmesi değil hep beraber yüz binlik planı başaracağız. Kentin paydaşları ile birlikte ortak mutabakat olacak” dedi. Bursa’da okul ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bozbey, “Bakanlığımızdan sayfa açmasını bekliyoruz. İlk zilin çalmasıyla okullarımıza neşe getiren her çocuğumuz geleceğin teminatıdır. Tüm öğretmenlerimizde bu teminatın mimarıdır. 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında birçok başarıya hep birlikte imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 11 Eylül 1922 Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu anan Bozbey, “Bursa’daki kutlamaların büyük bir coşkuyla karşılandığına hep birlikte şahit olduk. 11 Eylül 1922 yalnızca Bursa’nın kurtuluşu değil türk milletinin bağımsız ve özgürlük mücadelesindeki direnişinin sembolüdür” dedi.

Bursa’nın yatak kapasitesinin az olmasına ve Bursa’nın özel okullarının Nilüfer bölgesine, 19 Mayıs Mahallesi’ne yığıldığına yönelik ifadelerine ilişkin AK Parti meclis üyeleri Bozbey’e karşı çıktı. Bozbey ise, “Ben Nilüfer Belediyesinde Belediye Başkanı olduğum süre müddetçe hepsine red verdik” dedi.

Kırtasiye çeklerinde dağıtımların devam ettiğini ve çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bozbey, başvuruların kriterlere uyması halinde değerlendirileceğini belirtti. 1. sınıfların tamamına süt dağıtımının yapılacağını söyleyen Bozbey, “Çocuklarımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz. Kantin kartlarla ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldi” diye konuştu.

MECLİSTE KENT ÇÖPLÜĞÜ GERGİNLİĞİ

AK Parti Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu, Hamitler Kent Çöplüğü’nden vatandaşların şikayet ettiğini ve katı atık tesisinin bir an önce yapılması gerektiğini, akademik odaların beklenmemesi gerektiğini söyleyerek eleştirilerde bulundu. Bozbey, “Konuyu biz biliyoruz. Önlemlerimizi alıyoruz. Akademik Odalar bilimsel bir yuvadır. Madem bu kadar aceleydi geçen yıl neden yapmayıp seçim dönemini beklediniz. Yüz binlik planla ilgili danışma kurulu Akademik Odalar’da buluşuyor” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir