Bursa Büyükşehir’den yeni proje… İlk ‘Semt Lokantası’nın yeri belli oldu

31 Mart seçimleri sonrasında CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların uygun fiyata yemek yiyebilmesi amacıyla ‘Semt Lokantaları’ projesinin ilkini Merinos Gölpark’ta hayata geçiriyor.

Bursa Büyükşehir’den yeni proje… İlk ‘Semt Lokantası’nın yeri belli oldu

31 Mart seçimleri sonrasında CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların uygun fiyata yemek yiyebilmesi amacıyla ‘Semt Lokantaları’ projesinin ilkini Merinos Gölpark’ta hayata geçiriyor.

Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın, konuyla ilgili gelişmeleri köşesine taşıdı.

Aydın, bugünkü yazısında şu ifadelere yer verdi:

22 yıllık AK Parti iktidarını en çok zorlayan konulardan biri bize göre; yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, çalışanların ücretlerindeki hızlı erime, emeklinin komik maaşları, marketlerdeki etiket terörü, çarşı pazarda düşürülmeyen sebze meyve fiyatlarıyla, kasaplardaki et fiyatlarının önlenemez yükselişi. Döviz, altın, akaryakıt ile su, elektrik, doğalgaz, internet, telefon, toplu taşıma vb. gibi temel insani harcama giderlerindeki önlenemez tırmanış da seçmenin AK Parti’den kaçışını hızlandırdı.

Bunlara AK Parti’nin değişik kademelerindeki yöneticilerinde sık rastlanılan, ‘güç zehirlenmesi’ de eklendiğinde, 31 Mart sandıklarındaki gibi ağır bir sonuç ortaya çıktı. Eğer tüm çabalara rağmen bu kötü mali gidişat durdurulamazsa, seçimin 2028’e kalacağına da ihtimal vermiyoruz.

Ana muhalefet partisi bu durumu lehine çevirmeye devam ediyor.

CHP, 31 Mart sonrası yerel yönetimler eliyle de bu durumu siyasal avantaj olarak kullanıyor.

İstanbul’daki Büyükşehir Belediyesi’nin Kent lokantaları bize göre tamamen bir siyasi projedir. Amaç, her ne kadar dar gelirliye ucuz yemek yedirmek gibi görünse de, bunların sayılarını çoğaltmak suretiyle, aslında hükümete dönük muhalefet bloğunu da genişletmeyi amaçlıyor. Vatandaşa şirin gelen bu lokantalar aracılığıyla AK Parti ve onun kontrolündeki hükümet köşeye sıkıştırmak isteniyor.

31 Mart’ın ardından Bursa’daki değişimde de bunu görmeye başladık.

Önce CHP’li Osmangazi Belediyesi ilk Kent Lokantası’nı Osmangazi Meydanı’da açtı. 80 liraya 4 kap yemek satıyor. Şimdi ise CHP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinospark içindeki en değerli restoranlarından birini ‘Semt Lokantası’ adıyla devreye almaya hazırlanıyor.

Dün Merinospark’ı dolaşırken dikkatimizi çekti.

Eski Gölpark restoran tadilattan geçiriliyor. Kısa bir süre sonra Semt Lokantası olarak Bursalılara uygun fiyata yemek satmaya başlayacak. Böylece, İstanbul’da Ekrem İmamoğluOsmangazi’de Erkan Aydın’dan sonra Bursa’da Mustafa Bozbey de partisinin toplumsal muhalefet hareketine semt lokantalarıyla omuz verecek.

Hükümet, hayat pahalılığına düşürmeye karşı aldığı tedbirlerde başarılı olamazsa, bu lokantaların sayısı giderek artacak, böylece AK Parti’ye karşı da geniş bir halk muhalefeti oluşturulacak.

Semt lokantalarının Bursa geneline yayılacağı konuşuluyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir