Bursa Devlet Tiyatrosu tek kurs verme özelliğini taşıyor! 

Bursa Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Sezai Yılmaz, Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek kurs hakkında bilgiler vermek üzere basın mensuplarına özel açıklamalar yaptı.

Bursa Devlet Tiyatrosu tek kurs verme özelliğini taşıyor! 

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Devlet Tiyatrosu’na atanan Genel Müdür Sezai Yılmaz, Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, “Bursa Devlet Tiyatrosu, 1972 yılından bu yana aralıksız düzenlediği Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu ile genç yetenekleri keşfetmeye ve Türk tiyatrosuna katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu yıl, 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen yetenek sınavında, 98 aday, sahne yeteneklerini sergilemek üzere bir araya geldi. Seçici kurulda; Komisyon Başkanlığında Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Sezai YILMAZ,  Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Salih Cem ŞENER, Acan Ağır AKSOY, Belgin BİLGİN ve Ali Volkan ÇETİNAKAYA komisyon üyesi olarak yer aldılar. İlk ders zili 26 Ekim Cumartesi saat 10.00’da çalacak” ifadelerini kullandı.

Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Kurs, gençlerin sanatsal gelişimlerine önemli bir katkı sağlarken, tiyatro sanatına olan ilgiyi de artırmayı hedefliyor. Adaylar, seçme sürecinde hazırladıkları şarkı, şiir ve tiratla yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Bursa Devlet Tiyatrosu’nun deneyimli eğitmenleri, adayların yeteneklerini değerlendirerek en uygun kursiyerleri seçti. Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu, kursiyerlere tiyatro sanatı hakkında bilgi sahibi olma ve sahne tecrübesi kazanma fırsatı sunuyor. Kursiyerlere yıl boyunca; Mimik, Doğaçlama, Konuşma Sanatı, Tiyatro Tarihi, Hareket ve Şan konularında eğitimler verilecek. Katılımcılar, hem teorik bilgiler edinirkenhem de pratik uygulamalarla sahne deneyimi kazanacaklar.

Yılmaz, “Bursa Devlet Tiyatrosu, bu geleneksel kurs ile genç sanatçı adaylarının yeteneklerini ortaya çıkarmayı, onları desteklemeyi yön vermeyi amaçlıyor. Kursun sonunda, eğitim alan kursiyerlerin, sahneleyecekleri oyun ile öğrendiklerini sergilemesi planlanıyor. Bu sayede genç yetenekler, sahne deneyimi kazanırken, izleyicilerle buluşma fırsatı da yakalayacaklar. Bursa Devlet Tiyatrosu, Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu aracılığıyla gençlerin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlayarak, Türk tiyatrosuna yeni yetenekler kazandırmayı hedefliyor” diyerek sözlerini tamamlandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir