Bursa Kirazlıyayla’da madene Danıştay freni

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Mahallesinde yapılan maden tesisiyle ilgili Danıştay’ın beklenen kararı açıklandı.

Bursa Kirazlıyayla’da madene Danıştay freni

Konuyla ilgili Danıştay kararını CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Twitter hesabından duyurdu.

Altaca Kayışoğlu, “Ankara’da hakimler var! Kirazlıyayla ÇED iptal davasında bilirkişi raporunun aksine ÇED raporunu doğru bulup ek bir inceleme yaptırmayan ya da yeni bir heyete başvurmadan alelacele karar veren yerel mahkemenin kararı Danıştay tarafından tam da söylediğimiz gerekçelerle BOZULDU.” dedi.

Yenişehir Çevre Platformundan yapılan açıklama da şöyle:
‘GEREĞİ ACİLEN YERİNE GETİRİLMELİ’

“Müjdeli haberimiz var dostlar. Güneş bugün Kirazlıyayla’nın üstünde başka bir parlıyor. Bir yıla yakındır Danıştay’da davamız sürüyordu. Danıştay’ın kararı bozduğu bilgisi geldi. Tebliğ edilmesini bekliyoruz. Kurumların gereğini acilen yerine getirmesini istiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla’da projelendirilen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için bilirkişi, Meyra Madencilik’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar vermişti. Bursa 1’inci İdare Mahkemesinde görülen ÇED raporunun iptal davasında, bilirkişinin hazırladığı olumsuz rapora karşın yürütmeyi durdurma kararı verilmemişti.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir