Bursa Yenişehir Havalimanı’nda yeni uçuşlar başlıyor

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Sunexpress Havayolları girişimleriyle Yenişehir Havalimanı’nda başlayacak olan iç hat uçuşları ve planlanan dış hat uçuşlarının bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bursa Yenişehir Havalimanı’nda yeni uçuşlar başlıyor

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Sunexpress Havayolları ortaklığında Yenişehir Havalimanı’nda başlayacak olan iç hat uçuşları ve planlanan dış hat uçuşlarının bilgilendirme toplantısı Bursa’da özel bir otelde gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma İş Birliği Başkanı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan, İYİ Parti İl Başkanı İsmail Kaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve AK Parti 27 Dönem Milletvekili Mustafa Esgin de katıldı.

Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt, havalimanı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Havalimanının 10 bin metrekare kapalı alan 10 bin metrekare açık alan kargo terminali olduğunu dile getiren Bozkurt, havalimanını genişletmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bursa Yenişehir Havalimanı’nın 2 ana pisti olduğunu söyleyen Bozkurt, acil durumlar ve sivil hava ulaşımı için de bir pist bulunduğunu aktardı. Toplamda 15 uçuş olduğunu dile getiren Bozkurt, eğitim uçuşlarının da başladığını söyledi. 150 uçak kapasiteli park alanı, bakım onarım hangar yerleri, iş insanlarının özel jetleri için hangar yerleri, yakıt istasyonları gibi projeleri olduğunu dile getiren Bozkurt, arazi tahsisi çözüldüğünde büyük bir yatırım olacağını belirtti.

“KASIM AYINDA BURSA’YA 12 UÇUŞ AÇILACAK”

Sunexpress Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, Bursa’nın turizme verdiği önemi görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Sunexpress’in 16 yıl önce Bursa uçuşunu gerçekleştirdiğini söyleyen Hatipoğlu, bu yıl itibarıyla Bursa’ya yeniden uçuşların başlayacağını dile getirdi. Firmalarının büyüyen Bursa’ya katkı sağlaması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Hatipoğlu, Kasım ayında Bursa’ya 12 uçuşun açılacağını belirtti. Konuşmalarının ardından Hatioğlu, Sunexpress hakkında bilgilendirme yaptı.

Uçuş fiyatlarından bahseden Hatipoğlu, “Fiyat konusunda elimizden gelen bütün düzenlemeleri yapıyoruz. Fiyat olarak diğer havalimanlarına göre daha düşük. Uçuş fiyatlarını bin liradan başlattık. 2 gün görüşmelerimiz sonucunda ve anket çalışmalarıyla Almanya, Balkanlar, Ortadoğu, Samsun ve Gaziantep talepler edilen yerler arasında. Almanya’daki ekiplerimiz bu talepleri değerlendiriyor” dedi.

ESGİN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Bursa’nın, Türkiye’de katkı sağlayan 2’nci büyük ekonomi şehri olduğuna vurgu yapan 27. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Bu şehrin ulaşılabilir olması noktasında çalışmalar devam ediyor. Türkiye’de ilk defa bir hızlı tren, havalimanına istasyon veriyor. Bugüne kadar Anadolu Jet ile süreci yönettik. Sunexpress’e de destek sundukları için teşekkür ediyorum. Fiyatları 2 bin liradan, bin liraya çektiler. Osmangazi Köprüsü yapıldıktan sonra İstanbul’a yaklaşıldığı yönünde ifadeler kullanıldı fakat biz, ‘İstanbul bize yaklaştı’ dedik. Bursa Havalimanı, havalimanları arasında en yakın alternatiftir. Sabiha Gökçen’in yüzde 30 yolcusunun Bursa’dan olduğunu varsayarsak, Yenişehir Havalimanı büyük önem taşıyor. Balkan Derneklerimizle de önemli görüşmeler yaptık. Üçgen uçuşlar noktasında çalışmalar devam ediyor. Balkan ve Almanya başta olmak üzere yurt dışı destinasyonlarının açılması çok önemli. Bursa yaz ve kış turizmiyle başarılı hikayelerine sahip bir şehir. Bu kadar farklı alternatif turizm çeşitliliğine sahip bir şehir dünyada yok. Bursaspor sayesinde son zamanlarda kentte bir birliktelik meydana geldi. 42 bin kişinin bir araya geldiği bir yerden bahsediyoruz. Birliktelik içerisinde hepimiz Bursa Yenişehir Havalimanı için de çalışmalıyız. Geleceğe yelken açan, Bursa’nın temel avantajlarını Türkiye’ye yaşatacak bir bakış açısıyla bakmalıyız” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAN ANTALYA VE ÇUKUROVA’YA UÇUŞLAR AÇILDI

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma İş Birliği Başkanı ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Biz tüm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarını, taleplerini daha iyiye taşımak için bir yol haritası oluşturuyoruz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ulusal ve uluslararası fuarlarda kentimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Bursalılık bilincinin gelişmesini önemsiyoruz. Hepimiz gönül rahatlığıyla Bursalıyız diyebilmeli, Bursa’yı tanımalıyız. Bu büyülü şehri tanıtmak adına el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Geçmişten bugüne Bursa’nın tanıtılması adına çok çalışmalar yapıldı. Tarihi kimliğin ortaya çıkarıldığı restorasyon çalışmaları, turistik oteller yapıldı. Çok iyi şeyler yapıldı fakat elbette yetmez. Biz daha ileriye taşımak zorundayız. Kurucu akla sahip bir şehri temsil ediyoruz. Hak ettiğimiz yere gitmek için beraber hareket etmeliyiz. Biz bugün Antalya ve Çukurova destinasyonlarının tanıtılması için buradayız, bilgilendirmeler yapacağız. Çok yakın zamanda yurt dışı destinasyonlarda açılacak. Hızlı bir ivmeyle daha ulaşılabilir kent olma yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DAN ALMANYA VE AVRUPA ÜLKELERİNE DİREKT UÇUŞLARIN YAPILMASI ARZUMUZ VE İSTEĞİMİZDİR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “10 Kasım’dan itibaren 2 destinasyon açılacak. Bursalıların öncelikle yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde Yenişehir Havalimanını kullanma alışkanlığını elde etmeleri gerekiyor. Bursa’nın yarısı Yenişehir Havalimanını kullanma yoluna giderse birçok destinasyon daha açılabilir. Burasının lojistik ve kargo havalimanı olarak kullanılması da önemli. Turizmin bel kemiği insanlardır. Rahatlık ve hızlanmayı her geçen gün daha gerekli kılan yaşam şartları hava araçlarını da rakipsiz hale getirmektedir. Bursa-Yenişehir Havalimanı’nında Sunexpress’in uçuş başlatıyor olması çok güzel. Vatandaşlarımız artık hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat edecekler. Bu gelişmeyi bir başlangıç kabul edip yüzümüzü daha yüksek hedeflere çevirmemiz gerekiyor. Turistlerin yüzde 58’i gidecekleri yere ulaşmak için hava yollarını tercih ediyor. Bursa’yı günübirlik destinasyon olmaktan kurtarmak hepimiz için çok önemli. Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine Bursa’dan direkt uçuşların yapılması arzumuz ve isteğimizdir” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir