Bursa’da deprem! Naci Görür’den korkutan uyarı!

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde saat 05.05’te, 4,69 kilometre derinlikte, 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre ilçelerinden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var.” dedi.

Bursa’da deprem! Naci Görür’den korkutan uyarı!

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde saat 05.05’te, 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Orhaneli ve çevre ilçelerinden de hissedildi

AFAD’dan alınan bilgiye göre; sarsıntının 4,69 kilometre derinlikte gerçekleştiği öğrenildi. AFAD ve belediye ekipleri depremden sonra tarama çalışmaları başlatırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’nın Orhaneli ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu fay hattının daha büyük deprem üretme potansiyelinin olduğunu belirten Görür, “Bursa, Gazioluk- Orhaneli’nde 4,1 deprem oldu.Hemen Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu bölgesinde oldu. Zon doğrultu atımlı ve sağ yönlü. Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var. Bknz. Bursa ve yöresindeki 1855, 1857, 1953, 1954 depremleri” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir