Bursa’da geleceğin ulaşım modelleri konuşulacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü ‘Bursa Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Geleceğin ulaşım Modelleri’ değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

Bursa’da geleceğin ulaşım modelleri konuşulacak

Tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Bursa’da da zengin içerikli programlarla dolu dolu geçiriliyor. Bir hafta boyunca sabah yürüyüşlerinden güvenli bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerine, spor ve sanatsal etkinliklere kadar birçok aktivitenin yapıldığı haftada, ‘Bursa Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Geleceğin ulaşım Modelleri’ değerlendirme toplantısı da düzenleniyor. 21 Eylül Cumartesi günü 13.30-18.00 saatleri arasında Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak olan panelde, kentsel hareketlilik planı üzerine öneriler konuşulacak.

Üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından temsilcilerin de yer alacağı program, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ile Bursa Planlama Ajansı Danışma Kurulu Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

‘Bursa Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı-Öneri ve Çalışmalar’ konulu oturumda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Kütükçü, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Selahattin Dinç konuşma yapacak.

‘Sürdürülebilir geleceğin ulaşım modelleri-Mikro mobilite’ konulu oturumun moderatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Kütükçü üstlenecek. Oturumda, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turan Arslan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hediye Tüydeş Yaman, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Tektaş ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. üyesi Nurten Akgün konuşma yapacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir