Bursa’da Halk Sağlığı Haftası kapsamında Bursa sağlığı yürüyüşü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında, ‘Bursa sağlığına yürüyor’ sloganıyla Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.

Bursa’da Halk Sağlığı Haftası kapsamında Bursa sağlığı yürüyüşü

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında, ‘Bursa sağlığına yürüyor’ sloganıyla Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş düzenledi.

Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüş sonrası konuşma gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hayatta en değerli servet denilince akla ilk gelen sağlıktır. Sağlık yaşamımızın en önemli parçasıdır. Değerini ne zaman anlıyoruz? Kaybettiğimizde. Bizler bireysel olarak sağlığımızı korumaya gayret ediyoruz. Sağlık sadece yaşamı uzatmak değil aynı zamanda yaşam kalitesini de üst seviyede tutabilmektir. Bizlerin geçmiş dönemlerde öncelediğimiz en önemli konuların başında halk sağlığı gelmekteydi. Güzel bir model kurmuştuk. Gebe, yaşlı takipleri ve çocuklara süt vermek gibi birçok projeyi Nilüfer’de uygulamıştık. Bu çalışmaları şimdi Büyükşehir’de daha geniş biçimde ele aldık ve hepsini değerlendiriyoruz.

Bugün gelinen noktada belediyelerin hizmet alanlarının daraltıldığını biliyoruz. Ancak bizler mazeret üretmiyor çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkın sağlıklı yaşam biçimini artırmak için çalışmalarımız devam edecek. Bu yıl birinci sınıflara süt dağıtmaya başlıyoruz. Daha önce yaptığımız çevre, hava, gürültü için çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’nın havasının kirli olduğunu her yerde söylüyorum. Biz soluduğumuz havanın temiz olmasını istiyoruz. Biz ürünlerimizin sulandığı derelerin temiz olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bozbey sözlerine şu şekilde devam etti:

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olacak halk sağlığı çalışmalarımızla örnek bir kurum olmayı hedefliyoruz. Sağlıklı bir toplum sağlıklı kararlarla olur. Bir toplumun sağlıklı olması için hastalıkların oluşmasından önce önlem almak çok önemlidir. Sağlık eğitimi, hastalık kontrolü, sağlık politikaları hepimiz için yaşamsal değer taşımaktadır.

Sağlıklı, gülümseyen bir Bursa için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 7 gün boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz programlarla toplum bilincinin artırılması, yaşam disiplini haline getirilmesini amaç edinmiştik. Anne bebek sağlığı, çocuk sağlığı, ruh sağlığı, sokaktaki canlarımız için merak ettiklerini uzmanlardan öğrenme fırsatı buldu. Her canlının sağlıklı yaşama ve sağlık hizmeti alma hakkı vardır”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir