Bursa’da hırsızlık suçuyla yargılandı… 5 yılın sonunda ‘Afrika örgüsü’ ‘pardon’ dedirtti!

Bursa’da 2019 yılında hırsızlık suçuyla yargılanan M.K. işlemediği bir suç için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı. O dönemde bir hafta boyunca cezaevinde kalan M.K., pandemi nedeniyle denetimli serbestlik şartıyla cezaevinden çıkarıldı. 5 yıllık dava sürecini Norm Haber’e anlatan M.K. ve Avukatı Barış Aydın, müvekkilin 2019 yılında yaptırdığı ‘Afrika örgüsü’ saçıyla davadan beraat ettiğini açıkladı.

Bursa’da hırsızlık suçuyla yargılandı… 5 yılın sonunda ‘Afrika örgüsü’ ‘pardon’ dedirtti!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa’da 2019 yılında kimliğini kaybeden M.K. ardından hırsızlık suçuyla yargılandı. 3 yıl bir ay 15 gün hapis cezası alan M.K. kendisinin bu suçu işlemediğini ileri sürse de, ispat edemediği için bir hafta cezaevinde kaldı ve ardından denetimli serbestlik aldı. 5 yıl boyunca süren dava sonucunda M.K. o dönemde yaptırdığı ‘Afrika örgüsü’ saçı sayesinde beraat etti.

“SOSYAL MEDYA HESABIMDAN YAYINLADIĞIM AFRİKA ÖRGÜLERİM BENİ KURTARMIŞ OLDU”

2019 yılında Bursa’da M.K. isimli şahıs, işlemediği hırsızlık suçuyla cezaevine girdi. Bir hafta cezaevinde kalan M.K. pandemi nedeniyle denetimli serbestlik alarak cezaevinden çıkarıldı. 5 yıllık süren dava nedeniyle  çok zor anlar yaşadığını Norm Haber’e anlatan M.K. şu şekilde konuştu:

2019’da böyle bir suçtan yargılandım. 3 sene bir ay 15 gün hapis cezası aldım. O zaman pandemi dönemindeydik bu yüzden 1 hafta cezaevinde kaldım. Bir gün benim için bir haftaydı. Çok zor durumlar yaşadım. Orada gerçek suçlarla yatıyorsunuz ve pandemi dönemi olduğu için herkes aynı koğuştu 15 gün kalmak zorundaydı. Gerçek suçlularla aynı ortamda bulunmak beni çok korkutmuştu. 1 hafta sonunda denetimli serbestlik aldım. Her gün gidip imza atıyordum. Bir buçuk yıl önce Barış Bey ile tanıştım ve davamla ilgilendi. Avukatım beraat edeceğimden emindi. Sosyal medya hesabımdan yayınladığım Afrika örgülerim beni kurtarmış oldu. Bu süreçte mesleğimi yapamadım. Bir işe girmek istediğinizde ilk bakılan şey sabıkanız oluyor” dedi.

“GÖRÜNTÜYE YANSIYAN KADININ SAÇLARI UYUŞMUYORDU”

M.K. isimli şahsın dosyasını inceleyen Av. Barış Aydın, kamera görüntülerindeki hırsızlık yapan şahsın müvekkiline fiziki şartlarda benzediğini fakat müvekkilin sosyal medya hesabından olayın yaşandığı tarihlerde ‘Afrika örgüsü’ model saç yaptırdığını ve her gününü paylaştığını belirtti. Hırsızlık olayının 16 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştiğini fakat M.K.’nın 11 Mayıs 2019’da bu saçı yaptırdığını belirten Av. Aydın, “Bu saç kadınlar tarafından yapıldığında 3-4 ay boyunca kullanılan bir model. Araştırmalarımız sonucu müvekkilin bu saçı 19 Ağustos 2019’a kadar kullandığı ortaya çıkıyor. Görüntüye yansıyan kadın ise saçlarının açık ve saç renginin de uyuşmadığı ortaya çıkıyor. Mahkeme bunu da değerlendirdi ve bilirkişiye gitti. Mahkeme tarafından tespit edildi. Olayda 2 erkek şahıs da vardı. 2 şahıs da müvekkilimin hırsızlık suçunu yapan şahıs olmadığı yönünde ifadelerinin ardından M.K. beraat etti” diye anlattı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir