Bursa’da orman yangını… Uçaklar ve helikopterler sevk edildi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çam ormanlarında yangın çıktı. Bölgeye uçaklar ve helikopterin yanısıra karadan da orman ekipleri sevk edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Orhaneli ilçesindeki orman yangınına 6 helikopter ve 4 uçakla müdahale edildiğini, karadan da söndürme çalışmasının hummalı bir şekilde sürdüğünü bildirdi.

Bursa’da orman yangını… Uçaklar ve helikopterler sevk edildi

Edinilen bilgiye göre, Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki ormanlık alanda saat 13.30 sularında yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangında çam ağaçlarının yandığı, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ile Orhaneli Belediyesi’nden itfaiye ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan Balıkesir Edremit’te konuşlu 2 adet AT 805 tipi yangın söndürme uçağının bölgeye intikal ettirildiği, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden de bir helikopterin müdahaleye başladığı belirtildi.

Bursa’da bugün hava sıcaklığının 37 dereceye kadar ulaştığı ifade edilirken, söndürme çalışması sürüyor.

BURSA VALİSİ DEMİRTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Vali Demirtaş, bölgede hafif bir rüzgar olduğunu, hava sıcaklığının da mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ifade ederek, “10 hava taşıtı yangına müdahale ediyor. Karadan da ekiplerimiz bölgede. 40 dekarlık bir alanda şu anda etkili. Çevirmeye çalışıyoruz” dedi.

Uludağ’ın güney batısında kalan Orhaneli Göktepe ve Topuk köyleri arasındaki çam ormanlarındaki yangın sonrası oluşan dumanların da Orhaneli ilçesine doğru etkili olduğu öğrenildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PAYLAŞIM

Bursa Orhaneli’deki yangın ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu:

“Sıcaklıkların artması ile birlikte #YeşilVatan’dan dumanlar yükselmeye başladı.

Bursa / Orhaneli’de meydana gelen orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediyoruz.

Lütfen ormanlarımızda yangına sebep olabilecek davranışlarda bulunmayalım.”

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin X hesabından yangınla ilgili yapılan açıklamada “Orhaneli ilçesi Topuk ve Göktepe mahalleleri arasındaki 100 hektarı aşan orman yangınına, İtfaiye, BUSKİ ve Tarım AŞ ekiplerimizden oluşan 9 araç ile, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ve ilçe belediyelerimizin itfaiye ekipleriyle birlikte karadan müdahale etmekteyiz. Yangından etkilenen hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa süre içerisinde yangının kontrol altına alınıp can ve mal kaybına yol açmamasını ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir