Bursa’da Sri Lanka gecesi

Bursa’da bu akşam düzenlenen ‘Bursa’da Sri Lanka’ etkinliğiyle Sri Lanka kültürü tanıtıldı.

Bursa’da Sri Lanka gecesi

KAMERAMAN: MESUT ERDOĞAN

Bursa Anatolia Otel’de, ‘Sri Lanka kültürüyle bezenmiş bir gece’ mottosuyla düzenlenen ‘Bursa’da Sri Lanka’ etkinliğinde, Sri Lanka kültürü tanıtıldı.

Etkinliğe, Türkiye Sri Lanka Büyükelçisi S. Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ve Sri Lanka Bursa-Türkiye Fahri Konsolosu Ahmet Yıldız da katıldı.

Etkinlikte öncelikle Sri Lanka Fahri Konsolosu Ahmet Yıldız söz aldı.

Ahmet Yıldız’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Sri Lanka Büyükelçiliği ve Bursa Fahri Konsolosluğu olarak düzenlediğimiz tanıtıjm gecemize hoşgeldiniz. Bu etkinliği düzenlememizin nedeni Bursa’da Sri Lan ile ticaret yapan ve yapmak isteyen iş adamlarımızı, seyahat acentelerimizi, otelcilerimizi, Sayın büyükeçimiz ile bir araya getirmek, hem de bir gönül köprüsü kurmaktır.

22 milyon nüfusa sahip bu şirin ülke, Hindistan’ın hemen 35 km. güneyinde Hint okyanusunun incisi olarak bilinir. Ticari alışverişimiz 2022 yılında 160 milyon dolar ihracat, 120 milyon dolar ithalattır. Ortalama ihracatımız 280  milyon dolardır. Temennimiz en kısa zamanda 500 milyon dolara çıkarmqaktır.

Umarım bu gece fahri konsolosluğumuz olarak hem ekonomik, hem kültürel, hem de sosyal alanlarda iki ülke arasında ilişkilerimizi artırırsak aynı zamanda tanıtımına katkı sağlarız.

Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizden hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Katkılarınızdan dolayı herkese şükranlarımı sunuyorum”

Yıldız’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gökhan Dinçer söz alarak şunları söyledi:

“Hepinizi öncelikle şahsım ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş adına saygı ve sevgiyle selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah bir an önce bu zulmün durması için sizlerle beraber dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun. Değerli büyükelçim, o kadar güzel bir fahri konsolosluğu seçtiniz ki, herhalde bu tanıtımı yapacak başka bir insan var mıydı bilmiyorum. Çok katkı sağladılar. Ve buradaki değerli misafirlerimiz de geliyor. İnşallah bu iş birliğini ilerleterek devam ettirecektir. Ben tekrar katılımı sağlayan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum.”

Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ise şunları söyledi:

“Değerli Ahmet kardeşim, bizden önce çok güzel ifade etti. Her ne kadar uçakla aramızda 10.5 saat olsa da bizim gönüllerimiz bir. Türkiye’de de dünyada da çok popüler bir çay markanız var. Aynı zamanda bendeniz için, değerli başkan vekilimizin dediği gibi Sayın Büyükelçi, Ahmet Yıldız gerçekten Ahmet bir arkadaş. Ülkenizi Bursa’dan iyi temsil ediyor. Soyadı gibi ileride de daha büyük bir fırsat bulacak. Ben buraya kadar geldiğiniz için valilik adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”

Gece son olarak Türkiye Sri Lanka Büyükelçisi S. Hasanthi Urugodawatte Dissanayake söz aldı.

Dissanayake, konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Değerli misafirler, bayanlar ve baylar, iyi akşamlar. Ülkem Sri Lanka’yı, şehriniz Bursa’ya yaklaştıran bugünkü etkinliğimize hoşgeldiniz diyorum.

Öncelikle ülkemizi bilmeyenler için Sri Lanka’nın nerede olduğunu belirtmek istiyorum. Hint Okyanusu’nda, Hindistan’ın yaklaşık 40 km güneyinde yer alan bir adadır. Biz Seylan Çayı, mücevherleri, özellikle mavi safirleri ve tabi ki baharatları, özellikle gerçek ve saf tarçınıyla tanınan ülkeyiz.

2023 yılı hem Sri Lanka hem de Türkiye için önemli bir yıl.. Türkiye bu ay cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlarken, Sri Lanka da Şubat 2023’te bağımsızlığının 75. yıldönümünü kutlamıştır.

Aslında Büyükelçilik, Şubat ayında birçok ilde bu tür etkinliklerle kutlamalar yapmayı planlamıştı ancak ülkeyi vuran yıkıcı deprem nedeniyle Türk halkıyla dayanışma amacıyla tüm etkinlikleri erteledik.”

‘SRİ LANKA’YI ZİYARET ETMEK İÇİN EN İYİ ZAMAN HERHANGİ BİR ZAMANDIR’

Dissanayake, konuşmasına Sri Lanka’nın turistik ve kültürel değerlerinden bahsederek devam etti ve şu şekilde sonlandırdı:

“Sri Lanka’yı ziyaret etmek için en iyi zaman herhangi bir zamandır. Hepinize güzel anavatanım Sri Lanka’ya hoşgeldiniz diyorum. Bu vesileyle, öncelikle Bursa Fahri Konsolosu Sayın Ahmet Yıldız’a içten teşekkürlerimi iletmek isterim.

Aynca, bugün hepimizin keyif aldığı bu deneyimi zenginleştiren, çeşiti şekillerde katledabulunan herkese takdir ve şükranlanmı sunmak isterim.

Öğrenciler de dahil olmak üzere Sri Lanka toplumuna, davetimizi kabul eden ve burada bizimle birlikte olan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynca Sri Lanka’nın Ankara Büyükelçilğindeki ekibime bu etkinliğin başarıya ulaşması konusundaki katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Sözlerimi bugünün bir kutlama, kültür alışverişi ve birlik günü olduğunu belirterek bitirmek istiyorum. Bundan en iyi şekilde yararlanmamızı temenni ediyorum. Hep birlikte yaşamlarımızı zenginleştiren çeşitliliğe değer verelim ve birbirimize yaklaşma aracı olarak turizmi teşvik etmeye devam edelim.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir