Bursa’da ulaşıma zam yağmuru! Taksi, dolmuş ve minibüs fiyatları da değişti…

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ve artan akaryakıt fiyatları nedeniyle Bursa’daki toplu taşımaya zam geldi. BURULAŞ tarafından yapılan yüzde 68’lik zammın ardından taksi, dolmuş ve minibüslere de yüzde 30 zam geldi.

Bursa’da ulaşıma zam yağmuru! Taksi, dolmuş ve minibüs fiyatları da değişti…

Nöbetçi Gazete’den Sema Üstüntaş’ın haberine göre, Türkiye’nin ekonomide yaşadığı sıkıntılı dönem dolayısıyla artan maliyetler vatandaşı etkilemeye devam ediyor.

İstanbul ve Ankara’da toplu taşımaya gelen zammın ardından bir zam haberi de Bursa’dan geldi.

BURULAŞ, geçtiğimiz ay düzenlenen UKOME toplantısında toplu taşıma araçlarının ücret tarifelerinde revizyon yapılmasını istemişti.

Yapılan başvuru da UKOME tarafından kabul edilerek Bursa’daki toplu taşıma ücretlerinde fiyat artışına gidildi.

BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada, tam bilet 20 TL olurken, öğrenci bileti 5 TL oldu. 65 yaş üstü yolcuların da sınırlı olan biniş hakları ise sınırsız olacak şekilde düzenlendi.

TAKSİ, MİNİBÜS VE DOLMUŞA YÜZDE 30 ZAM

BURULAŞ’ın yaptığı zammı ise taksi, minibüs ve dolmuşlar izledi. Yapılan yüzde 30’luk zammın ardından Bursa’da taksi indi-bindi ücreti 70 liradan, 90 liraya yükseldi. Dolmuşlarda kısa hat 24 lira, uzun hat ise 25 lira oldu.

Kestel minibüslerinde de tam bilet fiyatı 27 liradan 35 liraya, Mudanya-Bursa minibüslerinde 30 liradan 40 liraya yükseltildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir