Bursa’da veteriner hekimler seçime gidiyor

Bursa Veteriner Hekimler Odası seçime gidiyor. 2002’de göreve gelen Veteriner Hekim Melike Baysal ve yönetimi tekrardan adaylığını açıkladı.

Bursa’da veteriner hekimler seçime gidiyor

Katılım Grubu olarak yaptıkları açıklamada ‘’Bizler, Veteriner Hekimliğin kamusal sorumluluğunun yanı sıra vicdani sorumluluğunu da taşıyan, etik ve deontoloji çerçevesinde ‘’hekim’’ olmanın insani tüm kaygıların üstünde olması gerektiğine inanan, önce meslek sonra meslektaş diyerek ‘’etkin oda saygın meslek’’ ilkesi ile çalışma hedefi olan veteriner hekimleriz.  Beş yıllık bir eğitimle ülkenin en uzun süreli akademik eğitimini alan,  ne kentimizin ne ülkemizin ne de insanlığın sorunlarına kayıtsız kalmayan, bilimi ve insanlığın evrensel doğrularını savunan veteriner hekimleriz. Bir asrı deviren Cumhuriyet’in bilimden, aydınlanmadan, barıştan, ‘’tüm canlılar için yaşam’’dan yana tavrı olan, sağlık alanında emek veren, hizmet üreten veteriner hekimleriyiz. ‘’ diyerek hekimliğe, etiğe, çağdaş Türkiye’ye ve bilime vurgu yaptılar.

‘’1954 yılında, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile aynı zamanda kurulan odalardan biri olan  Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın 70. Yaşındaki bu seçim döneminde de aday olmaktan onur duyuyoruz.’’ diyerek köklü bir oda vurgusu da yapan Katılım Grubu, başkanı değil yönetimi öne çıkararak demokratik tutumlarını da ifade etmek istediklerini belirttiler.

TECRÜBELİYİZ!

‘’Mesleğimizin her alanda büyük sorunları olduğunu, bu birikmiş sorunların bir anda ve sadece Bursa Veteriner Hekimler Odası’ndan çözülemeyeceğinin bilincinde olarak, mesleğin tüm sorunlarına hakim, sorunların çözümü için Bakanlık ve Meclis düzeyinde çalışmalar yapma kabiliyeti kazanmış, Bursa yerelinde gerek Belediyeler gerek diğer kamu kurumları ve akademik meslek odaları yanında sivil toplum örgütleri ile sağlam ilişkiler kurmuş, yaptığı çalışmalar ve basın açıklamalarıyla hem yerelde hem ulusalda haber olmayı başarmış bir ekibiz. ‘’ diyerek tecrübe vurgusu yapan Katılım Grubu mesleğin sorunlarına da hakim olduklarını ifade ederek şeffaf, katılımcı, kolay ulaşılabilen, iletişime açık bir yönetim sözü verdi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

‘’Biliyoruz ki Veteriner Hekim Odaları da diğer meslek kuruluşları gibi gerçek gücünü yanındaki meslektaşlarının çabalarından ve katkılarından almaktadır. Mesleki hak kayıplarımızın hala çok fazla olmasına rağmen çözülmesi için adımların atıldığı, sermayenin emeğimizi ele geçirmeye çalıştığı bu dönemde direncimizin devam ettiği, hayvancılığın neredeyse bitirildiği ve sahipsiz hayvan sorununun çözülemez boyuta geldiği bir dönemde, veteriner hekimlerin daha yüksek sesle konuşmaya, bir arada olarak, haklı olmanın verdiği güçle hakkı olanı istemeye ihtiyacı var. ‘’ diyerek meslektaşlarını birlikte mücadele etmeye davet eden Katılım Grubu  ‘’Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve diyoruz ki zaman Bursa’da emek emek örülen dayanışma ruhunun devam etmesi, mücadelenin daha da büyümesi zamanıdır.  Bu dayanışma ruhuyla Bursa Veteriner Hekimler Odası’na üye tüm meslektaşlarımızı 21 Eylül 2024 tarihindeki Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın Olağan Genel Kurulu’na ve oylarıyla desteklemek üzere 22 Eylül 2022 tarihindeki Bursa Veteriner Hekimler Odası yönetim organları seçimine katılmaya davet ediyoruz’’ diyerek seçime katılma çağrısı yaptılar.

Katılım Grubu asıl yönetim üyelerinin Melike BAYSAL,  Onurhan GÜLSÜN, Sezer ALAN, Yusuf ENGİNAR ve M. Olcay İPEKBOYAR’dan oluştuğunu belirten Katılım Grubu, asıl ve yedek listelerinde 5 kadın 5 erkek Veteriner Hekim  olduğunu, yönetim organlarının tamamında da genç veteriner hekimlere ve kadın Veteriner Hekimlere yer verdiklerini belirtti.

Odayı yönetirken, asıl ve yedek liste ayrımı yapmayacaklarını, birlikte çalışacaklarını ifade eden Katılım Grubu’nun yedek yönetim listesi de şu isimlerden oluşuyor: Özlem Topuz HASANOĞLU, Dila DAYI, M.Hakkı Tahtasız, Göknil ERİŞ, Halim SAĞLAM

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir