Bursalı turizmcilerden Gemlik önerisi

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Sager, deprem fay hattının üzerinde olması sebebiyle taşınması gündemde olan Gemlik’in turizme kazandırılması için Osmanlı-Türk mimarisine özgü yapılaşmanın olmasını önerdi.

Bursalı turizmcilerden Gemlik önerisi

Son olarak 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem yaşayan Gemlik ilçesinin taşınması tartışması yeniden gündeme geldi. Prof. Dr. Naci Görür, “Biz depremi kuzey kolda bekliyoruz. Gemlik için mutlaka önlem alınmalı. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Burada sağlamlaştırma falan olmaz. Muhakkak bir başka yere taşınmalıdır. Aksi halde büyük acılar yaşanır” diyerek uyarmıştı. BURTİD Başkanı Doğan Sager, Gemlik’te gerçekleşecek “Gemlik Turizm Vizyonu Çalıştayı” öncesinde önemli bir görüş sundu.

DEPREM KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRELİM

“Gemlik körfezinin sahip olduğu turizm değerleri açısından önemli olduğuna dikkat çeken BURTİD Başkanı Doğan Sager, “Gemlik’in muhtemel deprem riski nedeniyle taşınmasının öncelikle orada yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından önemli buluyoruz. Bu sürecin mutlaka hayata geçirilmesi gerekir. Bu planlama yapılırken mutlaka deprem krizini hem insanlarımızın can güvenliğini sağlamak, hem de Gemlik körfezini dünya turizmine kazandırmak amacıyla çok katlı yapılaşmadan uzak, turizm bölgesine uygun mimaride evler planlamalıyız.”

GEMLİK DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRILIR

“Gemlik, Bursa’mız ve ülkemiz için çok değerli ve stratejik bir öneme sahip turizm bölgemizdir. Bunu turizm odaklı fırsata çevirmek hepimizin elindedir. Bu noktada BURTİD olarak, Gemlik Turizm Çalıştayı’nda ortaya sunacağımız en önemli katma değer Gemlik’in yeniden taşınmasının gündeme geldiği bugünlerde turizm odaklı bir mimaride planlanma hem çarpık yapılaşmanın önüne geçecek, hem de  bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bölgemizin Osmanlı-Türk mimarisine özgü bir yapılaşmayla ilçenin dünya turizmine kazandırılmasına olanak sağlayacaktır. Bursalı turizmciler olarak Gemlik’in ve dolayısıyla Bursa’nın turizmden hak ettiği görmesi açısından bu görüşümüzü önemsiyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir