Bursa’nın ciğerleri yandı: Uludağ Üniversitesi’nin kampüsünde kahreden görüntü…

Bursa’da anız yangını olarak başlayan ve sonrasında Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçrayan yangının acı bilançosu bugünün ilk ışıklarıyla havadan görüntülendi. Görüntülerde Veterinerlik Fakültesi’nin tesislerinin ve barınaklarının da büyük tehlike atlattığı gözler önüne serildi. Yangında 766 dekar orman zarar görürken, 131 dekar biçilmiş alan küle döndü.

Bursa’nın ciğerleri yandı: Uludağ Üniversitesi’nin kampüsünde kahreden görüntü…

Yangın, dün merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’nde saat 14.30 civarında başladı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede Uludağ Üniversitesi’nin kampüs içindeki ormanlık alana sıçradı.

9 bin dönümlük sık çam ağaçlarıyla kaplı kampüs içindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Uludağ Üniversitesi personelleri, AFAD, jandarma ve polise ait 40’tan fazla kara aracı, 4 helikopter 2 yangın söndürme uçağı ile birlikte bine yakın personel katıldı.

Veterinerlik Fakültesi’ndeki hayvanların tahliyesi yapılırken, muhtemel bir durumda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için de acil durum planları devreye sokuldu. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahale ve rüzgarın etkisini azaltmasıyla söndürüldü.

YANAN BÖLGE SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BİRLİKTE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber Uludağ Üniversitesi’nin alevlere teslim olan Görükle kampüsü içindeki ormanlık alanları havadan dron ile görüntülendi.

Görüntülerde çamlarla bezeli ormanlık alanın yeşilden griye dönmesi yürekleri dağladı.

Kampüs içerinde 766 dekar orman alanı zarar gördü. 131 dekar biçilmiş alan yandı. Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (AGAM) 30 adet arı kovanı küle döndü. Veterinerlik Fakültesi’nde 10 ton buğday, 20 ton kuru yonca, 30 ton saman, 1 traktör yanarken, hayvan barınakları hasar aldı. Çiftlikte yaşayan hayvanların tamamı da kurtarıldı.

Ziraat Fakültesi’nde ise 80 dekarlık buğday tarlası, elma, armut, ayva, şeftali Trabzon hurması, fındık, zeytin gibi ağaçlardan oluşan 2 bin ağaç alevlere teslim oldu. Bahçe tesislerindeki öğrenci eğitim uygulama binasının çatısı hasar gördü. Mennan Pasinli MYO’da (Atçılık) 2 padok alanının koruma demirleri ve bin balya yonca da yanarak kül oldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir