Business Insider yazdı: Z kuşağı artık botoks yerine notox tercih ediyor

Botoks ve dolgular Z kuşağı arasında popülerdi. Ancak artık notox (non-invaziv yaşlanma karşıtı cilt bakımı) tercih edenlerin sayısı artıyor. Business Insider, 3 yaşlanma karşıtı notox ipucunu yazdı

Business Insider yazdı: Z kuşağı artık botoks yerine notox tercih ediyor

Z kuşağı botoks ve dolgulara olan ilgisi sürerken kimileri de yeni bir trende ayak uydurarak enjekte edilebilir maddeleri terk ediyor. Notox olarak adlandırılan bu trend serum ve yüz bantlama gibi topikal tedavilere odaklanan yaşlanma karşıtı rutinler olarak karşımıza çıkıyor. Dolguların maliyetleri, dağılma tehlikesi ve yüz donması gibi yan etkilerden endişe edenler arasında notox’un popülerliğini artırıyor. Kimileri de ‘botoks körlüğü’ olarak adlandırılan aşırı dolgu yaptırma durumundan endişe duyuyor.

Business Insider‘a konuşan Dr. Jimmy C. Sung, uzmanların kullanılan dolgu miktarına göre ücret aldıkları için bazen müşterileri daha fazlasına teşvik ettiğini ve bunun da aşırıya kullanıma yol açtığını söyledi. Botoks ve göz altı dolgusunun kırışıklıkları geçici olarak yumuşattığını ancak bunlara neden olan kolajen ve elastin kaybına hitap etmediğini söyledi. Sung’un deneyimlerine göre genç nesiller longevity’e daha fazla önem veriyor. Bazıları pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmak için kolajeni geri kazandırmak gibi uzun vadeli yollar arıyor.Sung, “notox” yaşlanma karşıtı cilt bakım rutini için denenmesini önerdiği 3 ipucunu açıkladı.

1- Peptitlere yatırım yapın

Peptitler, ciltteki proteinleri oluşturan kısa amino asit zincirleridir. Kolajen peptitlerden oluşur, bu nedenle cildinize peptit eklemek büyümesini teşvik edebilir, kırışıklıkları ve iltihaplanmayı azaltabilir. Peptit kullanmaya başlamanın daha ulaşılabilir yolları var. Retinol gibi birçok yaşlanma karşıtı ürünün halihazırda peptit içeriyor ve bu sayede mevcut cilt bakım rutinine dahil edilmeleri kolay.

2- Yeteri kadar protein tüketin

Sung, diyetinizde yeterince protein tüketmenin cildinizdeki kolajeni yenileyebileceğini, yüzünüzdeki yağı kaybetmenin ise daha belirgin çizgilere yol açabileceğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürüyorsanız, kuvvet antrenmanı gibi egzersizlerin yüksek proteinli bir diyet, uyku ve hidrasyonu birlikte sürdürmelisiniz. Kas ve yağ oranınızın iyi olması cildiniz için harikadır.

3-Plazma tedavisini deneyebilirsiniz

Plazma cilt yenilenmesi, Plazma enerjisi kullanarak kolajen büyümesini destekleyen lazersiz bir tedavidir. Daha derin penetrasyon nedeniyle, sonuçlar sadece topikal ürünler kullanmaktan daha ciddi olabilir. Ancak pahalıdır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir