BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı: İdam istiyoruz

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Alfatlı, ekonomiye, İsrail’in Gazze’ye sürdürdüğü saldırılara ve kadın kadın cinayetlerine değinerek, Büyük Birlik Partisi olarak 2 suça idam istediklerini açıkladı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı: İdam istiyoruz

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı’nın katılımıyla Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi’nde basın toplantısı bulundu. Düzenlenen toplantıda, Alfatlı gündeme dair açıklamalar yaptı.

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli’nin Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olması sebebiyle İl Başkanlığı görevini Eyüp Eken’in yürüteceğini açıklayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Meclis üyelerinin çalışmalarından bahsederek yakın zamanda bir değerlendirme toplantısı yapılacağını açıkladı.

“UNESCO, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ NEREDE?”

İsrail’in Gazze’ye sürdürdüğü saldırılara değinerek konuşmasına devam eden Alfatlı, “Dün TBMM’de kapalı bir oturum gerçekleştirildi. Biz Büyük Birlik Partisi olarak bugüne kadar bütün kötülüklerden çok daha büyük bir kötülükle karşı karşıyayız. İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamı, 2012 yılında görmüş biri olarak çok büyük kötülükler yaşandı. Katil, siyonist İsrail ve destekçileri eliyle artık rakamların da anlamını yitirdiği bir dönemdeyiz. 17 bin çocuk, 40 binden fazla şehit, 10 binden fazla enkaz altında kalmış insan var. Orta Doğu adeta kan gölü haline getirilmiş durumda. Buna Dünya’nın sözde özgürlük havadisi yapan ülkeler sessiz kalıyor. UNESCO nerede? Camiler, ibadethaneler, tarihi dokusu olan her şey yerle yeksan edildi. Dünya Sağlık Örgütü nerede? Sağlık sistemi çökertildi. Daha yeni doğmuş bebekler var. Hiçbirinin sesi çıkmıyor. Birleşmiş Milletler’de katil İsrail’in katil Başbakanı da katliamlardan fütursuzca bahsetti. Birçok ülkede ses dahi çıkmıyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla artık sözün bittiği yerdeyiz. Dünya iyilerle, kötüler olarak ikiye ayrılmıştır. Biz masumların yanındayız, duruş itibarıyla masumun yanında, katillerin karşısında olacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bir hayalleri var. Biz bunu yok soyamayız, görmezden gelemeyiz. Siyonist, katil İsrail bazı şeyleri kendisi yaparken, bazılarını Amerika’ya, bazılarını terör örgütlerine yaptırıyor. Mutlaka Suriye’deki terör örgütü kalıntılarının temizlenmesi gerekiyor. Siyonist İsrail devleti mutlaka yıkılacaktır. Ona tutulanlar da mutlaka yerle yeksan olacaktır” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ OLARAK 2 SUÇA İDAM İSTİYORUZ”

Kadın cinayetleri hakkında konuşan Alfatlı, “Her gün kadın, çocuk, genç katliamları oluyor. Her türlü suç ve suçluyla ilgili olayları görüyoruz. Bu olaylar hakkında İçişleri Bakanlığının büyük çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bizlere dün bilgiler verildi, yapılanlar paylaşıldı ancak yetersiz. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor, iyi hal indirimi veriliyor. Tahliyesiz müebbet gibi bir sistemimiz yok. Katiller yine dışarıda. Suçlular tahliye olduktan sonra aynı kaç defa işleniyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla biz Büyük Birlik Partisi olarak 2 suça idam cezası istiyoruz. Cezalar caydırıcı olmazsa, mağdur olmuş, yakınlarını kaybetmiş, şiddete uğramışların yakınlarını su serpmezse, bu şiddeti, bu kaosu nasıl önleyeceksiniz. Küçük çocukları kaçırıp cinsel istismara bulunarak öldüren canilere, askeri, polisi, masumu öldüren teröristlere, canilere idam istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde genç bir kadın polisimiz öldürüldü. Böyle yaratıkların içimizde dolaşmaması lazım. Kiralık katillerin, terör örgütlerinin idam edilmesini istiyoruz. Maalesef terör örgütlerinin hala mecliste temsilcileri var. Tetiği çeken, katliamı yapan, onları yönlendirenlerin idam edilmesi lazım. Büyük Birlik Partisi’nin desteklediği Anadolu insanının özünü barındıracak, bizim içimizden çıkan yeni bir anayasaya idam cezasının konulması lazım” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR ANAYASA HAZIRLANMALI”

Anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğine yönelik konuşan Alfatlı, “1982 Anayasası Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ayıbıdır. Yeni bir anayasa yapılmalıdır. TBMM’de siyasi partiler bir araya gelmeli, bütün paydaşlarla yeni anayasa çalışmaları ortaya koyulmalı. Biz yeni bir çalışma yapıyoruz. TBMM’den çoğunluk geçse bile vatandaşın referandumuna koyulmalı. Büyük Birlik Partisi’nin sivil, yerli, özümüze, kültürümüze uygun bir anayasa yapılmasını istiyoruz. Daha demokratik, tabana yayılan siyasi partiler kanunun da acilen değişmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

ALFATLI’DAN ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI TEPKİSİ

Pandemi süreciyle başlayan ve Türkiye’nin deprem süreciyle yüzleştiği, savaşların, katliamların ekonomiyi etkilediğini biliyoruz. Ancak bunun sorumlusu ne emekli, ne asgari ücretli, ne de esnaf, sabit gelirlidir. Ekonomiyle ilgili bir düzenleme yaparken, dezavantajlı sabit gelirlilerin ayrı tutulması gerekiyor. İnanılmaz bir hayat pahalılığı, istismar var. Fırsatçılarla çok ciddi bir mücadele yapılması lazım. Gerekirse süresiz işyerlerinin kapatılması lazım. Birileri emekli maaşıyla geçinmeye çalışırken, fiyatları sürekli arttıran, vatandaşı adeta bütün ekonomik sıkıntıların sorumlusu gibi göstermeye çalışmak vicdani değil. Eylül ayında açlık sınırı 19 bin civarı, asgari ücret 17 bin, emekli maaşı 12 bin 500 lira. Enflasyon rakamları yüzde 40’lar, 45’lerle 2024 yılının bağlanacağı ifade ediliyor. Asgari ücretin yılda 2 kez arttırılmasını istediğimizi söylemiştik. Asgari ücretin de enflasyon oranlarıyla artı 5-10 puan refah payının verilmesini istiyoruz. Emekli maaşlarının da insanca yaşanabilir bir hale getirilmesini istiyoruz. 2024 yılında elektrik ve doğalgaza yapılan sübvansiyon 950 milyarla 1.50 trilyon arasında. İhtiyacı olana, dar gelirli olana indirimi devam ettirin, ihtiyacı olmayandan bu desteği acilen kesin. Asgari hane geçim rakamı belirlenmesini istiyoruz. Dolaylı vergilerin, dolaysız vergilerden fazla olduğu bir ülkede adaletten bahsedemeyiz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alındığı bir döneme geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir