Çelik: Bundan sonra yanlış olan ne varsa kamuoyuyla paylaşacağım!

Eski Bakan Faruk Çelik’ten çarpıcı açıklamalar geldi. Bursa’da hafta sonu yapılan AK Parti Danışma Meclisi’ni değerlendiren Çelik, “Bundan sonra, yanlış olan ne varsa açık ve şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşacağım. Çünkü zarar vermeyelim diye susmamızın yanlış anlaşıldığını görüyorum.” dedi.

Çelik: Bundan sonra yanlış olan ne varsa kamuoyuyla paylaşacağım!

AK Parti Bursa’da hafta sonu yapılan Danışma Meclisi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Toplantının ardından Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a değerlendirmelerde bulunan eski Bakan Faruk Çelik, şunları söyledi:

‘KONUŞMA MERAKLISI DEĞİLİM’

“Toplantıdan sonra eski, yeni, şu an görevde birçok partili arkadaşımız yanıma gelip ‘Abi buraya geldiniz, sizi dinlemek isterdik’ dediler. Ben toplantılarda konuşma meraklısı değilim. Ama teşkilata bir faydası olacaksa tecrübe paylaşımı olarak anlam ifade ediyor. AK Parti’nin hangi düzeyinde olursa olsun, arkadaşlara diyorum ki, suskunluğumuz acizliğimizden dolayı değildir.”

‘UFAK HESAP PEŞİNDE OLANLAR HEP YARI YOLDA KALDI’

“Herkes bulunduğu partiye, siyasi anlayışa zarar vermeme anlayışıyla yola çıkmalı. Ben bu anlayışla zorluklara göğüs gerdim ve partime zarar vermeme kararlılığımı sürdürdüm. (Ufak hesapların peşinde olanlar) Geçmişte de bu hesapları yapanlar hep yarı yolda kaldılar.”

‘SUSMAMIZ YANLIŞ ANLAŞILDI’

“Bundan sonra, yanlış olan ne varsa açık ve şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşacağım. Çünkü zarar vermeyelim diye susmamızın yanlış anlaşıldığını görüyorum. Ne yazık ki, partide sorumluluk alan bazılarının dışarıdan insan getirmeyi hedeflemeleri gerekirken bu sığ bakışla parti içinden insanların uzaklaşmasına neden oluyorlar.”

‘HÜNER TÜM TEŞKİLATI HAREKETE GEÇİREBİLMEK’

“Hüner o ki… Sayın Cumhurbaşkanı’yla ta İl Başkanlığı’ndan bu yana, her devresinde yol yürüyen arkadaşların tamamını harekete geçirip, birlikte yeni başarılara imza atabilmek.”

AK PARTİ BURSA DANIŞMA MECLİSİ’NDE NE OLMUŞTU?

AK Parti Bursa Danışma Meclisi hafta sonu yapılmış, toplantıda eski Bakan Faruk Çelik’e söz verilmemişti.

Toplantıda Bursa Milletvekilleri Efkan Ala ve Hakan Çavuşoğlu arasındaki gerilim de su yüzüne çıkmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu konuşma yapmak için kürsüye çıktığında salonu terk etmiş, Çavuşoğlu bunun üzerine “Genel Başkan Yardımcımız salondan çıktı herhalde çok işi var” demişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir