Cemal Enginyurt’tan geç gelen EYT itirafı

Kendisi de EYT’li olduğu halde EYT’lilerle zaman zaman tartışmaya giren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan yeni bir açıklama geldi. Enginyurt, Erhan Usta’nın MHP’den ayrılmasıyla sonuçlanan EYT oylamasındaki tavrını açıkladı.

Cemal Enginyurt’tan geç gelen EYT itirafı

Eski MHP’li yeni Demokrat Partili Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

‘CUMHURBAŞKANI İDRAK EDEMEDİ’

MHP’den milletvekili adayı olduğunda ve sonrasında sürekli olarak EYT’lilerin sorunlarını çözeceklerini söylediklerini belirten Enginyurt, “Sayın Cumhurbaşkanımız EYT’lilerin sorunlarını yeterince idrak etmediğinden dolayı maalesef bu konu bir türlü çözüme ulaşamadı” dedi.

Meclis’teki oylamayla ilgili ilk defa bir noktayı açıklamak istediğini söyleyen Enginyurt, şöyle devam etti:

‘MECLİS’TEKİ İKİNCİ OYLAMAYA KATILMADIM’

“O gün araştırma önergesi Meclis’e geldiğinde MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta ‘Buna evet oyu verelim’ dediğinde bütün samimiyetimizle evet oyu verdik. Bir iki saat sonra liderler uzlaştılar. Araştırma önergesinin kabul edilmemesiyle ilgili ikinci bir oylama yapıldığında, bunu ilk kez ilan ediyorum, ikinci oylamaya katılmadım. Hani diyorsunuz ya MHP önce evet dedi sonra hayır dedi, Cemal Enginyurt sen de böyle yaptın, diye. Parti ahlakı gereği partime zarar gelmesin diye o gün bunu söylemedim. Ama ikinci oylamaya katılmadım. 4-5 arkadaşım da katılmadı. Bunun faturasını Erhan Usta’ya kestiler.

‘EYT’LİLERİN YANINDAYIZ’

Ve o zaman EYT Türkiye’nin gündemine oturdu. AK Parti bundan rahatsız olarak, bugünkü Çalışma Bakanı vedat Bey’in başkanlığında komisyon kurmuştu. İnşallah EYT’lilerin sorunları çözülür. Sonuna kadar EYT’lilerin yanındayız.”

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Eyt ve Stajyer mağdurlarını perişan ettiniz çözüm yoksa oy yok Vallahide Billahide oy yok millet vekilleri ve danışmanları ve Bunların çocukları işe gitmeden maaş aldıkları birden fazla maaş alanlar huzur hakkı adı altında bunları yandaş şirketleri vergi borcunu SİLİYOR elektrik dağıtıcı firmalara 3 milyar destek vermesi bunları konuşalım huzur hakkı adı altında alınan bunlara vesile olanların Allaha havale ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir