CHP Bursa’da kongre günü I Çarşaf liste mi blok liste mi?

CHP Bursa İl örgütünde aylardır merakla beklenen kongre bugün yapıldı. Kongrede Turgut Özkan, Nihat Yeşiltaş ve Gürhan Akdoğan başkanlık için yarıştı. Kongrede yapılan oylama ile seçimlere blok liste ile gidilmesi kabul edildi. Kongrede sık sık ön seçim ve çarşaf liste vurgusu yapıldı.

CHP Bursa’da kongre günü I Çarşaf liste mi blok liste mi?

Kurultay sürecindeki CHP’de gözler bugün Bursa’da.

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP Bursa’da il kongresi bugün yapılıyor.

Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Kongre İl Başkanı Turgut Özkan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Özkan, “44 ay birlikte olduk, hayatımın en onurlu görevini yaptım. Ben hakkımı helal ediyorum.” dedi.

Divan Başkanlıığına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan seçildi.

Başkan adayları Nihat Yeşiltaş ve Gürhan Akdoğan, salona alkışlar arasında girdi.

TARHAN: TÜRKİYE’NİN DURUMU ORTADA

Tarhan, “Bursa, CHP’liler, CHP’nin delegeleri bugün burada demokrasi şöleninde. Hep birlikte birbirlerine sarılarak, gelecekteki üyeleri seçerek, bu salonda birbirlerine sarılıp geleceği inşa edecekler. Türkiye’nin durumu ortada. Yoksulluk, işsizlik, asgari ücretteki geçim şartları, aileler çocuklarını okullarına göndermek için mücadele veriyor, ama medyaya bakınca CHP’nin içindeki sorunlar tartışılıyor.” dedi.

SEÇİMLER BLOK LİSTEYLE

Seçimlerin blok liste ile yapılmasına karar verildi. Bazı partililer bu duruma tepki gösterdi.

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da blok liste önergesine red oyu verdi.

GENEL BAŞKAN ADAYI ÖRSAN ÖYMEN BURSA KONGRESİNDE

Kongreye genel başkan adaylığını açıklayan Örsan Öymen ile Berhan Şimşek, Hurşit Güneş gibi isimler de katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, şunları söyledi:

“Bursa özelinde değil Türkiye geneli düşüncelerimi paylaşacağım. Öncelikle bir tespit yapmalıyız. Mevcut yönetimle girilen tüm seçimler kaybedilmiştir. İstanbul’un Ankara’nın ve diğer büyükşehirlerin kazanılması görecelikli bir başarıdır ama seçimin kaybedildiğini hatırlamak lazım. Partinin oyları yüzde 22-26 arasında sıkıştı.

ÖRSAN ÖYMEN: 38 HEDİYE VEKİL HALK İRADESİNİN GASPIDIR

Eleştirilerimizi seçim döneminde askıya aldık ancak daha önce muhalefetin aldığı yüzde 48’lik oy yine aşılamadı. Oyu yüzde 1-2’yi bulmayan partilere 38 vekil hediye edildi. Bu halk iradesinin gaspı anlamına gelir.

Bugün Türkiye’de oligarşik monarşik teokratik bir iktidar var. Bugün çıkıp ‘6 ok felsefesi 1920’lerde kaldı’ demek doğru bir yaklaşım değildir.

Kılıçdaroğlu ile şahsi bir sorunum yok. Baykal zamanında PM’de kendisi ile çalıştık. Ben o zaman da partinin sağa kayması ile ilgili eleştirilerimi yönelttim. İsimler değişti, yaklaşım değişmedi.

ÖRSAN ÖYMEN: DEĞİŞİMİN İÇİNİ DOLDURMAK GEREK

Bazı arkadaşlar değişim diyor ama değişimin içini doldurmak gerek. Parti içi despotizmi kenara bırakıp parti içi demokrasiyi getirebilecek miyiz? Ön seçimi geri getirebilecek miyiz? Bu ancak sağlıklı bir üye yapılanması ile olur, bu da parti içi eğitim ile gerçekleşir.

Bizim sendikalarla dayanışmadan tek anladığımız sendika başkanlarını vekil yapmak.”

Örsan’ın ardından kürsüye CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal çıktı.

Sarıbal, şunları söyledi:

SARIBAL: SEÇİMİ SADECE CHP KAYBETMEDİ

“Bir bütünüz buradayız. 14-28 Mayıs’ta yenildik, seçimi kaybettik. Umutlarımız yüksekti ama duygu çöküntüsü yaşadık. Bu seçimi sadece CHP kaybetmedi. Bu seçim çok partili hayata geçişten sonra ilk kez demokrasiye geçeceğimiz en önemli adımlardan biriydi.

SARIBAL: İÇ ÇEKİŞMELERLE GÜNDEMDEN KOPUYORUZ

Vesayeti kırmak lazım. İktidarın devletleşmiş vesayetini kırmak lazım. Demokrasinin olmadığı yerde faşizm vardır. Bir tarafta büyük medyanın çabası diğer yanda iç çekişmeler sebebiyle gündemden kopuyoruz. Madımak davasında gördük hukuk bitmiş. Bu ülkede katliam yapmanın bedeli hukuk düzleminde verilmiyor.

SARIBAL: ÖNCE KENDİ DEVRİMİMİZİ YAPMALIYIZ

Bugün bize ciddi sorumluluklar düşüyor. Elbette değişeceğiz. Yeni bir program hayata geçmeli. Deprem var kıtlık var susuzluk var, program değişmeli. Bugün tüzüğü değiştirelim diyenler geçmişte tüzük değişikliğine hayır dedi. Bugünü okuyarak ciddi bir değişime ihtiyaç var ama önce kendi devrimimizi yapmalıyız.

SARIBAL: ÖNCE YEREL DESPOTİZME GALİP GELECEĞİZ

Bursa demokrat bir kent, hoşgörülü. Seçimi kaybettik ama bilin biz haklıydık. 28 Mayıs’a kadar toplumu kandıran iktidar daha sonra ortalığa döküldü. Planlar hazırdı biz iktidara gelseydik ağır faturayı halka ödetmeyecektik.

6 ay sonra yerel seçim var önce yerel despotizme galip geleceğiz, sonra da genelde başarıya ulaşacağız, yaşasın dayanışma.”

‘ÖNCE DELEGE KONUŞSUN DEDİ KÜRSÜYE ÇIKTI’

Kongrede protokol konuşmaları devam ederken, “Önce delege konuşsun protokol dinlesin” diyen delege Mehmet Keçeci’ye söz verildi.

Keçeci, konuşmasında “Parti yaşlanıyor bayrak asacak genç bulmakta zorlanıyor.” dedi.

Kongrede CHP PM Üyesi Müslüm Sarı da kürsüye çıktı.

Sarı, şunları söyledi:

MÜSLÜM SARI: YENİLGİYİ GENEL BAŞKANA YÜKLEMEK HAKSIZLIK

“CHP kongreleri sadece başkan seçilen yerler değil, partililerin düşüncelerinin paylaşıldığı yerlerdir. Biz üç ay önce bir seçim yaptık, topluma bir model önerdik. Cumhuriyetin yüzüncü yılında toplumsal bir konsensüs önermiştik, kaybettik. Bu yenilgiyi sadece genel başkana yüklemek en net haksızlıklardan biridir. İttifak ortakları kaybetmedi mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak belediye başkanlarımız kaybetmedi mi, biz kaybetmedik mi? Sorumlu hepimiziz.

Seçimden sonra değişim tartışması başladı. CHP’nin sloganı değişimin partisi. Değişimi savunan arkadaşlarımızın ne kastettiğini henüz tam olarak göremedik.

Ben 2019’da HDP’nin blok bir şekilde CHP adaylarına oy vereceğine inanmıyordum yanıldım. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu süreci başarıyla yürütebiliriz.”

Eski CHP milletvekillerinden Hurşit Güneş de konuk olarak katıldığı kongrede şunları söyledi:

HURŞİT GÜNEŞ: SOLU GÖZARDI EDEREK SİYASET YAPAMAYIZ

“CHP’nin aldığı sonuç başarı değildir. Biz bu seçimi kaybettik. Kırıntı ittifakları dahil etsek bile yüzde 25 oy aldık. CHP’de 2015’ten beri bir paradigma deneniyor. Bu da Türkiye’deki sol oy toplamının yüzde 25 olduğudur. Son seçimde bu strateji çöktü, çökeceği belliydi. Bir sol parti daha var; Yeşil Sol Parti. Bu parti yüzde 10 oy alıyor. Sosyal demokrasi ve solu göz ardı ederek siyaset yapamayız. Elbette siyasette hata yapılır. Hata sonunda siyasetçi sorumluluğu kendinde görüyorsa orada demokrasi vardır. Bu yerel seçimde kazanamadığımız, Bursa gibi ucundan kaçırdığımız illeri kazanmalıyız bu partiye moral olur.”

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da şunları söyledi:

ALTACA KAYIŞOĞLU: AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIZ

“Görülen şu ki bu mücadelede tek sahip olduğumuz güç sizlersiniz. Değişim sadece insanlarla olmaz. Değişimin kuralları, metotları ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda güçlü gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Öncelikle değişimle ilgili bilgi ve iletişim çağını yerine getiren kazanımlarını etkin kullanan bir parti haline getirmeliyiz. Bilgi dün olduğu gibi bugün de yarın da en önemli güç olacaktır. Örgüte daha fazla önem ve örgütten gelen yeni beslemelerle aşağıdan yukarıya doğru yeniden yapılanmak zorundayız diyorum. Bir seçim atlattık. Bu seçime baktığımızda hepimiz bir öz eleştiri yapmak zorundaydık. Aslında AK Parti çok iyi biliyordu. Hiçbir şey anlatamazdı. Işte ülkeyi nasıl sattığını anlatamazdı. Vatandaşlığı nasıl verdiğini anlatamazdı. Ekonomik durumunu anlatamazdı. Milletin emeğinin değerini hiç olduğunu anlatamazdı. Sığınmacıyı anlatamazdı. Ama Cumhuriyetin ve ülkenin değerlerini nasıl eğildiğini anlatamazdı. Peki ne yaptı? Bu milletin en hassas noktalarına bakın. Biliyordu ki bu millet vatan deyince, bayrak deyince, ezan deyince gerisi teferruat demiş bir millettir. Ve bunun üzerinden bir kara propagandayla bir seçim kurulu programı oluşturdu.

Bizler ise 85 milyonu birleştiren, millete umut olmayı anlattık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını cumhuriyetin değerleriyle buluşturup yeniden 85 milyon olarak ayağa kalkmayı anlattık. Bunu becerebilmek için milleti bir araya getiren farklı siyasi görüşleri bir arada getirerek bir çete oluşturmaya çalıştık. Gücümüz buradaki insanların gücünden gücünün toplamından ibarettir. Dolayısıyla bu yola çıkan ben tüm adayları öncelikle yürekten kutluyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır diyorum. Kaybedecek bir tane Cumhuriyet Halk Partili’ye ne tahammülümüz var ne de böyle bir hakkımız var. Kişisel hedeflerimiz bu milletin umudu, bu çocukların ve bu gençlerin gözlerindeki ışığı, sorumluluğunun önünde olamaz. Yükümüz ağır, ayağa kalkmak ve kazanmak zorundayız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da kongre bir konuşma yaptı.

KARABIYIK: BAŞARI DA BAŞARISIZLIK DA PAYLAŞILMALI

Karabıyık, “Bir seçim süreci geçiriyoruz, inanmıştık ancak yeteri kadar oy alamadık. Devletin bütün kadrolarını kullanan, basını kullanan bir iktidar ile yarışa girdik. Montaj videolara kadar, seçim çalışması yapan bakanlara kadar adil olmayan bir süreç yaşadık. 25 milyon vatandaşımız bizlere inandık ve onların oyunu aldık. Hatalarımız vardı elbette. Bir iki sandıklı yerlerde kendimizi anlatamadık. Başarı da başarısızlık da paylaşılmalıdır.” dedi.

Karabıyık, “Biz umut olmaya devam etmek zorundayız ve bu seçimin adil şartlarda yapılmadığını söylememiz gerekir. AKP sokağa çıkamıyordu, söyleyecek sözü yoktu, ancak sonra montaj videolarla CHP’yi terörle bir tuttu. Seçimin kaybedilmesinde bu algı yönetiminin payı büyük oldu.” diye konuştu.

DELEGE KONUŞMA SÜRESİNE 5 DAKİKA SINIRLAMASI

Kongrede delege konuşmalarının 5 dakika ile sınırlandırılmasına karar verilirken, kürsüye davet edilen CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala delegelerden sonra konuşmak istediğini belirtti.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de kongrede delegelere seslendi.

Bozbey, şunları söyledi:

BOZBEY: DELEGASYON SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

“Tüzükte delegasyon sisteminin değişmesinden yanayım, her sandıkta bir delege olmalı. Sadece seçim günü sandıkta sorumlu olmak yetmiyor. Sandıktaki insanlarla iyi günde kötü günde bir arada olmak gerek.

BOZBEY: ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRALIM

Son seçimde herkes kazandık diyordu ama kaybettiğimizi içimize sindiremiyoruz. Önce çuvaldızı kendimize batıralım. Biz örgüt olarak üyeler olarak gerekeni yaptık mı? Biz her vatandaşa ulaştık mı? Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir değişim yapacağını anlatamadığımız için vatandaş oyunu vermedi. Bu süreci iyi yönetmek hepimizin sorumluluğunda.

BOZBEY: EĞER AYAĞA KALKMAZSANIZ…

Ey CHP’li üyelerimiz uyanın, ayağa kalkın. Eğer ayağa kalkmazsanız Bursa’yı da ilçeleri de kazanamayız. Yerel seçimleri mutlaka kazanmak zorundayız. Bu inancı taşımazsak partiyi bile birbirimizle tartışamaz hale geliriz. Allah aşkına toparlanalım. Yılgınlığa gerek yok. Bursa’yı da 17 ilçeyi de kazanabilecek kapasitemiz var. Yeter ki inanalım.  Seçilecek arkadaşımız birliğimizi bizlerle birlikte sağlayacak seçim çalışmalarını başlatacak, bizim önderimiz olacak.”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, kongre konuşmasında şunları dile getirdi:

HASAN ÖZTÜRK: BAŞARISIZLIKTAN DERS ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

“Değerlendirmelere baktığımızda örgütümüze ne kadar az değer verdiğimizi ve önemsememiz gerektiğini anlıyorum. Değişim sadece insanlarla olmaz.

Mahalle bazlı çalışmalar yapmalı, kurumsal bir hafıza yaratmak zorundayız. Bir mahallede esnaf çalışması yapıyoruz ama o mahallede yapılanların kurumsal bir çalışması yok. Örgüte önem vermeli, aşağıdan yukarıya doğru yeniden yapılanmalıyız.

AKP’nin anlatacak hiçbir şeyi yoktu. Hiçbir şey anlatamazdı o da milletin sinir uçlarıyla oynamayı seçti.

Başarısızlıktan ders çıkarmak zorundayız. Tüm analizleri doğru yapmak zorundayız. Her seçime sıfırdan başlayarak başarı elde edemeyiz.”

CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru da şunları söyledi:

KURU: BUGÜNE KADAR UMUT SATTIK

“Herkes şovenizm peşinde. 17 ilçe başkanı var Bursa’da. Hangi ilçe başkanı kendi ilçe kongresini çarşaf listeyle yaptı da burada çarşaf liste istiyor? Ön seçim istiyoruz, olmalı mı, olmalı. Madem genel merkez böyle bir karar aldı, neden burada şov yapacağımıza genel merkeze gitmedik.

Önümüz yerel seçim. Bugüne kadar genç ve kadınlara umut sattık. Üç belediye var Bursa’da. Gençlere bir şey verebildik mi? Vekillere soruyorum bu gençleri neden hiçbir işe koyamadık? Burada herkes ali kıran baş kesen. Herkes birbirinin gazını alıp çıkıyor. Örgüt bizsek buna dur diyeceğiz. Örgüt onayı olmadan milletvekili listesi belirlenmeyecek. Whatsapp’tan liste isteniyor. Gençler, kadınlar iyi duruyorsunuz bu partide. Gençleri bayrak astırmaya kadınları broşür dağıtmaya tutuyoruz.

Değişimi kim istiyor: İl başkanlığından istifa edip listeye giremeyenler, ilçe başkanlığından istifa edip listeye giremeyenler, vekil olup sonraki dönem listeye giremeyenler istiyor, belediye başkanı olup seçilme kaygısı ile hareket eden isimler istiyor. Kendi ilinde ilçesinde ilk turda yüzde 50,1’i geçemeyen başkan, ‘genel başkana gitsin’ diyor.

Eğer bir belediye başkanı ittifak olmazsa İstanbul’u, Ankara’yı kaybederiz diyorsa kardeşim senin elinden tutan mı vardı halka dokunmadın denir.”

CHP’Lİ KADINLAR EŞİT TEMSİL VE FERMUAR SİSTEMİ İSTEDİ

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş da yapılması gündemde olan tüzük değişikliğinde “eşit temsil ve fermuar sistemi” getirilmesini istedi.

BAŞKAN ADAYLARININ KONUŞMA SIRASI KURAYLA BELİRLENDİ

Divan Başkanlığı tarafından başkan adaylarının konuşma sırası için kura çekildi.

Kurada 1. sırada Turgut Özkan, ikinci sırada Nihat Yeşiltaş ve üçüncü sırada Gürhan Akdoğan çıktı.

Başkan adayları listelerini Divan’a sundu. İncelenen dosyalar Divan Başkanlığı tarafından incelenerek kabul edildi.

Özkan’ın listesi “sarı”, Yeşiltaş’ın listesi “mavi”, Akdoğa’ın listesi “beyaz” olarak belirlendi.

Kongrede kürsüye çıkan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da şunları söyledi:

KAYIHAN PALA: BAŞARI İÇİN SOLDAN BAKAN KADROLARA İHTİYAÇ VAR

“Ön seçim hayata geçirilmelidir. Ön seçimin olmadığı bir partide demokrasiden söz edemeyiz.

Siyaset profesyonel bir meslek alanı değil. Vekillikte de iki dönem yeter. Siyasetin finansmanı masaya yatırılmalı. Bir yandan emeğin emekçinin partisi diyoruz bir yandan emeklinin dar gelirlinin partide siyaset yapamadığı bir düzlemi zorluyoruz.

Yerel seçimlerde başarı için hayata soldan bakan kadrolara ihtiyaç var.”

BOZBEY VE AYDIN’A ÇAĞRI: GELİN ÖN SEÇİME GİRİN

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Doğan Alpay’dan Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkan adaylıkları genel başkan tarafından ilan edilen Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın’a seslendi.

Alpay, “Gelin ön seçim sandığına girin. Eminim bu örgüt ikinizi de seçecek. O zaman örgüt diyecek ki ben seçtim sahip çıkarım” ifadelerini kullandı.

Kongrede daha sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

NORM HABER CALI YAYINLARLA CHP BURSA İL KONGRESİNDE

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Norm Haber canlı yayına katıldı.

ÖZTÜRK: CHP’YE YAKIŞAN BİR TABLO

Demokrasi vurgusu yapan Öztürk, kongrede CHP’ye yakışan bir tablo ortaya çıkacağınıu söyledi.

Norm Haber canlı yayınına katılan CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

ALTACA KAYIŞOĞLU: AMACIMIZ BURSA’YI ALMAK

“Pandemi, seçim süreci derken kongreler gecikti. CHP bu ülkeye demokrasiyi getirmiş bir parti. Tek sesliliğin olmadığı bir parti CHP. Kongreler de böyle. Kongrede kim seçilirse seçilsin aynı ilkeler doğrultusunda çalışacağız. Önümüzde yerel seçim var. Her CHP’linin hedefi, Bursa dahil alınmayan şehirleri, daha çok il ve ilçe belediyesi almak ve herkesi sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmak.”

Norm Haber canlı yayınına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey şunları söyledi:

BOZBEY: OMUZ OMUZA YEREL SEÇİME HAZIRLIĞA BAŞLAYACAĞIZ

“İnanıyorum ki salondan çıkarken kol kola omuz omuza yerel seçimlere hazırlık dönemine geçeceğiz. Önemli bir süreçteyiz. İl kongrelerinin ardından kurultay sürecine geçeceğiz. Bu süreçte yenilikçi anlayışları partiye, parti programlarına taşıyacak bir süreci taşıyacağız.

Bir önceki seçimi nasıl ve neden kaybettiğimizi herkes biliyor. Bursa 4-5 yıl kaybetti. Bunu değiştirip dönüştürme imkanı var. Katılımcılıkla bilimsel yöntemlerle sorunlar ortadan kalkar. Delegelerimiz huzurlu güvenli bir kentte yaşamak istediği için ‘Bozbey ile uyumlu çalışacak bir yönetim istiyoruz’ mesajı verdi. Başkan adaylarımız da uyum mesajı verdi. Önemli olan kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olmak. Kimlik inanç dil din önemli değil, önemli olan insan olmak. Bu tanıma uygun hareket edersek dünyanın en huzurlu kenti oluruz. İnanıyorum ki burada delegenin oyunu alacak olan arkadaşımız yarından itibaren yerel seçimlere hazırlık sürecini başlatacaktır. Delegelerimiz üzgün biliyorum kazanmak arzusundalar. Bu heyecanı ve gururu yaşamak istiyorlar. Bunun da koşulu buradan birlik içinde çıkmak.”

CHP Bursa İl Başkanı ve Başkan Adayı Av. Turgut Özkan, Norm Haber canlı yayınında şunları söyledi:

ÖZKAN: SEÇİM SÜRECİNDE BENİM TERCİHİM ÖN SEÇİM

“Delegelerimiz bugün tercihini yapacak. Yerel seçim sürecinde de benim tercihim ön seçim. Tabii Büyükşehir Osmangazi adaylarımız da bir sorun yok. Ama gönül ister ki bu isimler sandıktan da çıksın. Demokrasi iddiasında olan bir partiyiz.”

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Norm Haber canlı yayınında şunları söyledi:

SARIBAL: BÜYÜK BİR YENİLGİ ALDIK

“Gecikmiş bir kongre sürecindeyiz. Elbette önce Bursa üzerinden seçimi, ili organize edeceğiz. Bütünlük ve dayanışma içerisinde…

Memleketin gerçekten çok büyük sorunları var. Bursa’nın da çok önemli sorunları var. Bursa’da bir siyasetsizlik meselesi var. Elbette bunda bizim de payımız var. Bunları gidermeye çalışacağız.

14-28 Mayıs seçimlerinde büyük bir yenilgi aldık. Gerçekten çok zorlandık bu yenilginin etkisini atmaya. Hala da atmış değiliz. Çünkü çok büyük umutla gittik seçime. Hiç kaybedeceğimizi düşünmüyorduk, ama kaybettik. Gerçek bu.

Şimdi bir yerel seçim var. Yerel seçimlerde başta büyükşehir olmak üzere olabildiğince çok ilçeyi almak zorundayız. Bunun için de partinin kongreleri yeni bir enerji yeni bir dayanışma ve elbette yeni tartışmaların da olduğu bir dönem oluyor ama günün sonunda, arın sabah hepimiz yerel seçime hazırlanacak şekilde bir il yönetimi inşa etme çabası içindeyiz.

CHP Bursa İl Başkan Adayı Gürhan Akdoğan da Norm Haber canlı yayınına katıldı.

Akdoğan, şunları söyledi:

“Değişim talepleri benim de dikkatimi çekti. Mücadelemi CHP’de sürdüreceğim. Partiden uzak kalmadım. Son 5 yılım Bursa dışında geçse de Bursa’da kent mücadelelerinde taraf oldum.

AKDOĞAN: ÖYLE TEKLİFLER GELDİ Kİ

Vefa siyasette genel olarak yok ama mücadeleye devam ediyoruz. Bireysel çıkar için hiçbir zaman siyaset yapmadım. Bana öyle teklifler geldi ki neredeyse gökteki yıldızları indirecekler. Ama il başkanı olma sen…. Ben burada dengeleri bozdum. Öyle bir yapı, bir oluşum; sen beni seç, ben seni seçeyim… Günün sonunda belki kazanamayabiliriz, ama bir dengeyi bozduk. Adaylığımız bunu yaptırdı bize. Ben güçlü ve herkesin takip ettiği bir CHP örgütü oluşturacağım.

AKDOĞAN: SEÇİMİ KAYBEDENLERİN ÖZELEŞTİRİ VERMESİ LAZIM

Ben seçilmiş ya da atanmış adaylıklar konusunda yeni bir tartışmanın yerel yönetimlerdekiş başarımızı engelleyeceğini düşünüyorum. Ama bundan sonraki adaylıklar için mutlaka ön seçim oluşmasını sağlayacak bir il başkanı oalcağım. Ama öyle kenardan köşeden değil. Ön seçimi isteyenler merkez yoklamasıyla milletvekili oldular, kabul ettiler. Bu çelişki değil mi? Eylem söylem birliği şart. Geçmişte Sena Hanım’a nasıl yüzde 28 oy aldırdıysak şimdi de başarırız. Ama geçen dönem bu seçimi kaybeden ve kaybettirenlerin oturup bir özeleştiri vermesi lazım.

Ben bir Atatürlk devrimcisiyim. Bugün olmazsa yarına mücadele alanı mutlaka bırarıkırız. Gücü örgütten alıyoruz. Bursa’da siyaset nefes almıyor. Biz gündem yaratacağız, gündemin peşinde koşmayacağız.

Kazanacağımıza inanıyorum. Karşımızda çok ciddi bir ittifak oluştu.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir