CHP Bursa’da kongre I Genel Başkan Adayı Örsan Öymen’den sert eleştiriler

CHP Bursa İl kongresinde konuşan CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, Kılıçdaroğlu yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Öymen, “Oyu yüzde 1-2’yi bulmayan partilere 38 vekil hediye edildi. Bu halk iradesinin gaspı anlamına gelir.” dedi.

CHP Bursa’da kongre I Genel Başkan Adayı Örsan Öymen’den sert eleştiriler

Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, şunları söyledi:

“Bursa özelinde değil Türkiye geneli düşüncelerimi paylaşacağım. Öncelikle bir tespit yapmalıyız. Mevcut yönetimle girilen tüm seçimler kaybedilmiştir. İstanbul’un Ankara’nın ve diğer büyükşehirlerin kazanılması görecelikli bir başarıdır ama seçimin kaybedildiğini hatırlamak lazım. Partinin oyları yüzde 22-26 arasında sıkıştı.

ÖRSAN ÖYMEN: 38 HEDİYE VEKİL HALK İRADESİNİN GASPIDIR

Eleştirilerimizi seçim döneminde askıya aldık ancak daha önce muhalefetin aldığı yüzde 48’lik oy yine aşılamadı. Oyu yüzde 1-2’yi bulmayan partilere 38 vekil hediye edildi. Bu halk iradesinin gaspı anlamına gelir.

Bugün Türkiye’de oligarşik monarşik teokratik bir iktidar var. Bugün çıkıp ‘6 ok felsefesi 1920’lerde kaldı’ demek doğru bir yaklaşım değildir.

Kılıçdaroğlu ile şahsi bir sorunum yok. Baykal zamanında PM’de kendisi ile çalıştık. Ben o zaman da partinin sağa kayması ile ilgili eleştirilerimi yönelttim. İsimler değişti, yaklaşım değişmedi.

ÖRSAN ÖYMEN: DEĞİŞİMİN İÇİNİ DOLDURMAK GEREK

Bazı arkadaşlar değişim diyor ama değişimin içini doldurmak gerek. Parti içi despotizmi kenara bırakıp parti içi demokrasiyi getirebilecek miyiz? Ön seçimi geri getirebilecek miyiz? Bu ancak sağlıklı bir üye yapılanması ile olur, bu da parti içi eğitim ile gerçekleşir.

Bizim sendikalarla dayanışmadan tek anladığımız sendika başkanlarını vekil yapmak.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir