CHP Bursa’da ön seçim heyecanı… Meclis üyesi aday adayları yarıştı!

CHP Bursa ilçe örgütleri, eş zamanlı olarak Belediye meclis üyesi aday adaylığı ön seçim için sandık başına gitti. CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ön seçimde 56 aday adayı arasından adaylar belirleniyor. Yapılan ön seçim hakkında Norm Haber’e konuşan Şahin, meclis üyeliği hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Nilüfer Belediye Başkan adaylığı sürecine de değindi.

CHP Bursa’da ön seçim heyecanı… Meclis üyesi aday adayları yarıştı!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

CHP’de yerel seçim aday adaylığı başvuruları 5 Aralık itibarıyla son bulmuştu. CHP Nilüfer, Belediye Başkanlığı ve parti meclis üyeliği aday adaylığında en yoğun başvuru alan ilçelerden biri olmuş, 13 Belediye Başkan aday adayı, 169 Belediye Meclis üyeliği için başvuru gerçekleşmişti. Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP’de İlçe Belediye Başkan adayları netleşmeye başlarken, bugün 08.00-17.00 arasında CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ön seçimle 56 aday adayı arasından Belediye meclis üyesi adayları da belirlenmiş olacak.

ÖN SEÇİMDE 56 ADAY ADAYI YARIŞIYOR

Edinilen bilgilere göre, Nilüfer’de 169 aday adayından fermuar sistemiyle 56 aday adayı ön seçime girme hakkı kazandı. Ön seçime giren 56 aday adayının 16’sı kadın olmak üzere 6 genç aday 34’ü ise erkek. Belirlenen kurallara göre oy kullanan partililer, en az 10, en fazla 20 meclis üyesi aday adayının ismi işaretleyebilecek, fazla veya eksik işaretlenen pusulalar geçersiz sayılacak.

Belediye Meclis üyesi aday adaylığına 169 başvurunun yapıldığını belirten CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, fermuar sistemiyle 169 aday adayından 56 aday adayının ön seçime girdiğini vurguladı.

“BURADAN ÇIKAN SONUÇ PARTİMİZE DİNAMİZM GETİRECEK”

Ön seçim hakkında Norm Haber’e değerlendirmelerde bulunan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Şahin, “Aday adaylık sürecinde bugün burada ciddi bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Arkadaşlarımız kendi propagandasını yapıyor. Adeta bayram havasında bir gün yaşıyoruz. Buradan güzel bir sonuçla Nilüfer’de demokrasi ile önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Buradan çıkan sonuç umarım partimize yeni bir dinamizm getirecek. Çünkü ön seçimle yapılmış bir meclis listesi, normal merkez yoklamasıyla yapılmış seçim listesine göre daha dinamik, daha partiyle iletişimi kuvvetli, aynı zamanda mahallelerde daha etkili bir yapı oluşturuyor. Bu anlamda da çok mutluyuz. Ben tüm örgütümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BELİRSİZLİK DİNAMİZM VE SEÇİM HAVASININ OLUŞMASINI GERİYE İTİYOR”

CHP Nilüfer’de belediye başkan adayının henüz belirlenmemesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şahin, Nilüfer Belediye Başkan adayının halen belirlenmemesinin, adayın saha çalışmalarını etkilemeyeceğinin altını çizdi. Saha çalışmalarıyla ilgili programlarının hazırlandığını ve 40 günlük yoğun bir program ve sandık çalışması yaptıklarına vurgu yapan Şahin, “Nilüfer ilçe örgütü olarak biz bütün organlarımızla birlikte hazırız. Aday belirlendiği anda sahaya çıkıp Nilüfer seçmeninin tamamına ulaşacağımız bir sistematikle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Parti üyelerinin Nilüfer Belediye Başkan adayının açıklanmadığı için sabırsızlandığını dile getiren Şahin, “Aynı zamanda belirsizlikte biraz dinamizmi, seçim havasının oluşmasını geriye itiyor. Sadece o anlamda problemimiz var onun dışında bir problem olacağını düşünmüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

“BU ÇALIŞMALARIN SONUCUNDA PARTİ ÖRGÜTÜ SEÇİMLERİ DAHA ÇOK İÇSELLEŞTİRİYOR”

CHP Nilüfer’de gerçekleştirilen ön seçimle ilgili konuşan CHP İstanbul Parti Meclis üyesi Turgay Özcan, Küçükçekmece’den Nilüfer İlçe Örgütü’ne gözetmen olarak geldiğini söyledi. Özcan, partilerinin aldığı karar çerçevesinde Türkiye’nin birçok yerinde bugün örgüt denetiminde ön seçim düzenlendiğinin altını çizdi.

Fermuar sistemi hakkında bilgi veren Özcan, “Bir, iki ve çift sıraları örgütün belirlemesini, tek sıraları da ihtisas konularıyla ilgili genel merkezin, ilçe örgütleriyle, il örgütleriyle ortaklaşa belirlemesini sağlıyoruz. Bu bizim geleneklerimizde olan, siyasi partiler içerisinde yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı ön seçim çalışmalarıdır. Bu çalışmaların sonucunda parti örgütü seçimleri çok daha içselleştiriyor ve daha enerjik oluyor” şeklinde konuştu.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYOR HER İLK 3 SIRADA BİR KADIN ÜYEYE YER VERİYORUZ”

Listelerde pozitif ayrımcılık yaptıklarına değinen Özcan, her ilk 3 sırada bir kadın üyeye, her 5 sırada bir de 30 yaşından genç üyelere yer verdiklerinin altını çizdi. Özcan, “Bugün yapılacak çalışmalarda bunlar da çıkacak. Genciyle, kadınıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün örgütleri listelere yansıyacak. Çıkacak belediye başkanıyla birlikte de Nilüfer’de yeniden sosyal demokrat belediyecilik bayrağı dalgalanacak” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir