CHP Bursa’da ön seçim… Osmangazili belediye meclis üyeleri yarıştı

CHP Bursa ilçe örgütlerinde eş zamanlı olarak Belediye meclis üyesi aday adaylığı ön seçimi için sandık başına gidildi. CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen ön seçimde, partililer 33 aday adayı arasından Belediye Meclisi’nde görmek istedikleri isim için oy kullandı.

CHP Bursa’da ön seçim… Osmangazili belediye meclis üyeleri yarıştı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Bursa’da özel bir düğün salonunda düzenlenen Belediye meclis üyesi aday adaylığı ön seçimiyle parti üyeleri sandık başına gitti. 59 aday adayı başvurusu arasından 33 isim ön seçime girme hakkı kazandı. 08.00 itibarıyla başlayan oy kullanma işlemi 17.00 itibarıyla son buldu.

CHP Osmangazi Belediye Başkan adayının Erkan Aydın olarak açıklanmasının ardından, Aydın sahaya inmiş saha çalışmalarına başlamıştı. Bugün düzenlenen ön seçimle de CHP Osmangazi Belediye Meclis üyesi adaylarını belirlemiş olacak.

‘ÖN SEÇİMİN OLMASI PARTİLİLERE ENERJİ VERDİ’

Ön seçim hakkında Norm Haber’e konuşan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, “Güne başlarken zaten demokrasi şöleni kendini gösterdi. Gözüken o ki şu anda gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Ön seçimin olması birçok partilimize enerji verdi. Partililer kendini daha değerli hissetti. Bu da bizi mutlu ediyor. Buradan her ne sonuç çıkarsa çıksın önümüzdeki 31 Mart seçimlerine çok güçlü bir şekilde gireceğiz. Süreç akşam sandıklardan çıkan sonuçlarla belli olacak. Belediye meclis üyelerimiz belirlenecek. 31 Mart’ta da zafer türkülerimizi tüm Osmangazi’de hep birlikte söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplam 59 aday adayı başvurusu yapıldığını ve 33 ismin temayül yoklamasına girdiğini belirten Çelikten, “Buradan çıkacak olan sonuçla her 5’inci sırayı genç üyelerimize vereceğiz” dedi.

‘ERKAN AYDIN’IN ENERJİSİ BİR ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE DAHA YÜKSEK’

CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın ile saha çalışmalarının nasıl ilerlediği hakkında değerlendirmelerde bulunan Çelikten, “Her şey gayet istediğimiz gibi. Erkan Aydın’ın enerjisi de bir önceki dönemlere göre çok yüksek. Beklediğimiz performans, hatta daha da fazlalaşacak. Bizde de zaten yüksek bir enerji var. Örgütümüzün de bu enerjisi bir araya gelince ortaya muhteşem bir şey çıkıyor” şeklinde konuştu.

‘İKTİDARA OY VERİP PİŞMAN OLANLARIN YÜZDE 20’Sİ BİZE OY VERİRSE BU İŞ BİTER’

Vatandaşın Belediye Başkan adaylarına sahada nasıl bir geri dönüşü olduğunu anlatan Çelikten, “Bozbey, zaten marka bir isim. Bu sadece Osmangazi’de değil, 17 ilçe için geçerli. Bozbey ile ilgili süper bir geri dönüş alıyoruz. Erkan Aydın da bilindik ve karşılığı olan bir aday. Geçen dönem oy vermedikleri için pişmanlık duyan birçok seçmen var. Muhtemelen bu dönem Erkan Aydın da karar vermişler. Gezdiğimiz birçok yerde iktidara oy verdikleri için pişman olanların yüzde 20’si sözünde dursa bu iş biter” diyerek sözlerine son verdi.

İL BAŞKANI YEŞİLTAŞ’TAN DEMOKRASİ VURGUSU: GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖN SEÇİM YAPILACAĞINI SÖYLEMİŞTİK

CHP Bursa ilçe örgütlerini ziyaret eden İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, demokrasi vurgusu yaparak konuşmasına başladı. Demokrasiyi getiren bir partiyiz diyen Yeşiltaş, “Aynı zamanda demokrasiyi de en iyi işleten partiyiz. Bugün belediye meclis üyelerimizi ön seçimle belirliyoruz. Tüm örgütümüze hayırlı olsun. Göreve geldiğimizde ön seçimi mutlaka yapacağımızı söylemiştik. Bugün bu taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da parti içi demokrasiyi her alanda işleteceğiz” dedi.

‘BU KENTİN YOKSULLARINA, EMEKÇİLERİNE DAHA İYİ YAŞANABİLİR BURSA ARMAĞAN EDECEĞİZ’

Belediye başkan adayları ile saha çalışmalarının çok iyi gittiğini söyleyen Yeşiltaş, vatandaştan aldıkları tepkilerinde çok iyi olduğunu vurguladı. Yeşiltaş, “Biz 31 Mart’ı bekliyoruz. Bu kente sosyal demokrat belediyeciliği getireceğiz. Bu kentin yoksullarına, emekçilerine daha iyi yaşanabilir Bursa armağan edeceğiz. Birlikte başaracağız. Kentin bugüne kadar mağdur kalmış bütün kesimleriyle, ötekileştirilmiş herkesle birlikte Bursa’da kent oluşumunu sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa’da nasıl bir belediyecilik olması gerektiğini gösterecek” ifadelerinde bulundu.

İşte sandıktan çıkan oylar…


YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir