CHP Bursa’dan barınamıyoruz tepkisi! Polis müdahalesi utanç verici

Tüm Türkiye’nin günlerdir gündeminde olan üniversite öğrencilerinin barınma ve yurt problemine dair Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer Gençlik Kolları, üniversite öğrencilerinin yoğunlukla yaşadığı Görükle’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katılarak gençlere destek verdi.

CHP Bursa’dan barınamıyoruz tepkisi! Polis müdahalesi utanç verici

Türkiye günlerdir hem artan kira fiyatları ve yurt kontenjanlarının yeterli olamaması nedeniyle mağdur olan ve sokaklarda yatarak durumu protesto eden öğrencileri konuşuyor. CHP Nilüfer Gençlik Kolları da bugün Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Görükle’de bir basın açıklaması gerçekleştirerek hem sokaklarda ‘barınamıyoruz’ diyerek protesto gerçekleştiren öğrencilere destek oldular hem de sorunun çözümü için iktidara çağrıda bulundular.

Okulların açılmasıyla beraber plansız devlet yapılanması nedeniyle KYK yurtlarındaki barınma sorununun ortaya çıktığını söyleyen Nilüfer Gençlik Kolları Başkanı Ata Erşanlı, bu plansızlık nedeniyle hem ailelerin hem de öğrencilerin büyük problemler yaşadığını söyledi.

“ÇÖZÜM POLİS MÜDAHALESİ DEĞİL”

Şu an kampüslere dönen öğrencilerin evsiz ve yurtsuz kaldığını ve bunu parklarda yatarak tüm Türkiye’ye duyurmak için parklarda yattıklarını söyleyen Erşanlı, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer Gençlik Kolları olarak arkadaşlarımızın bu haklı isyanını sonuna kadar destekliyoruz. Çözümün polis müdahalesi olmadığı ve bu tavrın utanç verici bir tavır olduğunu düşünüyor ve şunu açık ve net bir şekilde bir kez daha görüyoruz ki; ülkenin yaşamış olduğu tüm krizlerde sınıfta kalan AKP iktidarı, barınma krizinde de sınıfta kalmış, plansız yönetim anlayışıyla bu krizin nedeni olmuştur.” dedi.

“BÜTÜN ZORLUKLARI AŞACAĞIZ”

Erşanlı, gençlerin taleplerini şöyle açıkladı:

“Biz gençlerin hükümete açık çağrısı şudur ki; bir an önce yüksek kira fiyatları ve yetersiz öğrenci yurdu problemine çözüm bulunmalıdır. KYK yurtları kontenjanları yeniden düzenlenmelidir. Vatandaşa farklı kira bedeli, öğrenciye farklı kira bedeli uygulayan ev sahipleri tespit edilip cezalandırılmalıdır. Acilen öğrenci evlerine destek programları sağlanmalı, kira apart ve yurt fiyatları denetime ve düzene sokulmalıdır. Genç arkadaşlarım, bizler de sizler gibi üniversite öğrencileriyiz. Kızgınsınız ve öfkelisiniz biliyoruz. Ama biz bütün bu zorlukları bir yumruk gibi bir olup aşacağız ve unutmayın ki Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var.”

KAYIŞOĞLU: ACİL BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ

Gençlere destek amacıyla açıklamaya katılan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, iktidara geldiklerinde ‘geleceğimiz teminatı gençler’ sözünü hayata geçireceklerini, okulları nitelikli hale getireceklerini söyledi. AKP’nin iktidarda olduğu süre boyunca halkın sorunları çözmek değil, rant alanlarını yandaşlara peşkeş çekmek için çalıştığını söyleyen Kayışoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bugün bu acil yakıcı sorunun çözümü için de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncellikle yerel yönetimlerimiz ellerindeki güçlerle, ellerindeki barınma yerleriyle hızla çözüm üretmeye çalışıyorlar. Biz de tekrar çağrıda bulunuyoruz. Kamu kurumlarının yatacak yerleri olan misafirhaneleri olan yerlerinin bir an önce öğrencilere tahsis edilerek bu sorunun şimdilik acil bir şekilde çözülmesi çağrısında bulunuyoruz.”

ERKAN AYDIN: GENÇLERİMİZ UMUTSUZ OLMASIN

Yurt sorunuyla beraber bütün sorunları CHP-Millet İttifakı iktidarında çözeceklerini söyleyen Erkan Aydın, “Gençlerimiz de umutsuz olmasın. Yerel yöneticilerimiz her biri Türkiye’ye model olacak çözümler üretiyorlar. Gemlik’ten Ankara’dan İstanbul’dan İzmir’den bunların örneklerini hep birlikte izliyoruz. Bu modelleri bir program dahilinde her yerde uygun olacak herkesin örnek alacağı modeller olarak hayata geçireceğiz. Gençlerimizden beklentimiz umutsuz olmasınlar geleceğe inansınlar bunların gidişinde de her türlü çözümü birlikte başaracağız diyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ERDEM: ÖĞRENCİLERE KAPIMIZ AÇIK

Barınma sorunlarıyla ilgili gözler bir yandan da yerel yönetimlere çevrilmişken, basın açıklamasına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise öğrencilerin barınma sorunu için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erdem, belediyeye ait boş gayrimenkulleri öğrencilere tahsis edeceklerini, bütün öğrencilere kapılarının açık olduğunu, Bursa’ya çocuklarını gönderecek ailelerin ise gönüllerinin rahat olmasını söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir