CHP Genel Başkanı Özel, Bursa’da üye katılım töreninde: Yıldırım’ı alacağız, iktidara geleceğiz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım ve rozet takdim törenine katıldı. Özel, törende yaptığı konuşmada “47 yıl sonra Bursa’yı aldık. 47 yıl sonra Türkiye’de birinci parti olduk. Bursa’yı alan birinci parti oluyor. Yıldırım’ı alan iktidar oluyor. Yıldırım’ı alacağız, iktidara geleceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, Bursa’da üye katılım töreninde: Yıldırım’ı alacağız, iktidara geleceğiz!

HABER: SİMLANUR İNCE
KAMERA: MESUT ERDOĞAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında CHP Yıldırım İlçe Başkanlığınca düzenlenen üye katılım ve rozet takdim törenine katılıyor.

Programda ilk olarak CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün söz aldı. Gün, CHP örgütüne teşekkür ederek bir sonraki genel seçimde CHP’nin kazanacağına yönelik temennilerde bulundu. Gün, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve iktisadi süreçte, CHP’nin omuzlarında ağır bir mücadele yükü yüklenecektir. Kavganın orta yerine hoş geldiniz. Biz mücadelemizde yepyeni bir sayfa açıyoruz. Kimse unutmasın ki, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda soluğu bizden olan yepyeni bir başlangıç vardır” dedi.

YEŞİLTAŞ: “GECELERİ AÇ YATILMAYAN GÜNLERİ BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Sizlerle birlikte bir tarih yazdık Bursa’da. Yıldırım ilçemiz yoksulluktan, büyük şehirlere yerleşmiş, yoksul ve emekçilerin kentidir. Konfeksiyonda çalışan kadının, çocuğu aradığında bana çikolata alır mısın? dediğinde çikolata alıp eve yürüyerek giden kadınların kentidir. Marketten aldığı sütü pahalı diye kasalarda bırakan annelerin kentidir. Baba ocağına dönün çağrısı yaptığınız Yıldırımlı’lar bizim çağrımıza kulak veriyorlar. Gelecek o güzel günler, gündüzleri söndürülmeyen, geceleri aç yatılmayan günleri birlikte getireceğiz” diye konuştu.

ÖZEL: “BU SEFER OLMADI AMA BİR DAHAKİNE MUTLAKA OLACAK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “3 gün boyunca burada İl Başkanlığımızın ve ilçe başkanlarımızın ev sahipliğinde kazandığımız belediyelere gidip, önce ilçe başkanlarımızı sonra belediye başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Belediye Başkanlarımızı kutluyoruz. Yakından bilirim ki Yıldırım İlçe, Bursa’nın siyasetinde örgütün en çok zorlandığı, emek verdiği en fedakar üyelerinin bulunduğu, ne zaman Yıldırım’ı alacağız, ne zaman Türkiye’yi alacağız diye bellediğim bir ilçedir. Seçimdeki emekleriniz için adayımıza, meclis üyelerimize, ilçe başkanımıza, bütün örgütümüze emekleri için teşekkür ediyorum. Bu sefer olmadı ama bir dahakine mutlaka olacak. Seçimler geçtiğinden beri partimize gelen 70 bin üye var. Rakamlar yükseliyor. CHP ailesi hızla büyüyor. O yüzde 25’lik cam taban artık kırıldı. CHP’nin önündeki engeller kalktı. Bundan sonra hızlı büyümeye devam edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde, 963 ilçede söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir parti değildir. Cumhuriyet’ten önce kurulmuştur. Canlarını ortaya koyarak vatanını savunanların, bu ülkeyi kuranların partisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Bu partiye ben baba evi diyorum” ifadelerinde bulundu.

Özel konuşmasına şu şekilde devam etti:

Bugün Yıldırım’da 600 kişi baba evine koştu. Kimse neden gelmedin demedi. Buyur gel, yerin baba evin dedi. Bu evin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bunun için bütün anketler gösteriyor ki. Bu ülkede Atatürk sevgisi, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına minnet yüzde 95’in üzerindedir. Atatürk’ün kurduğu partiyle yollarına devam ederlerse bu yol kutlu, onurlu bir yoldur. 47 yıldır birinci parti olmayan, çıkar için, millet, bayrak için duranların yoludur. Bu partinin üyeleri kendilerini değil, vatanlarını, kendi evlatları kadar başkasının evlatlarını düşünürler.

Yardım kolilerini alıp parti propagandası yapmak, zora düşene önce partiye kayıt ol diyenlerin partisi değil, yoldan gelenlere aç mısın? tok musun? diye soranların partisidir. İşte bu yüzden kimileri gelir, kimileri gider, herkes gider Cumhuriyet Halk Partisi buradadır. Bu çınarı ekenler, bu çınarı şehit kanlarıyla suladılar. Ucundaki sürgünleri, bu partinin genç evlatlarıdır. Her hafta 10 bin üye kaydediyoruz. 8 bin 300’ü genç üyedir. Bu partiye gencecik erkekler, kadınlar koşmaktadır. Bu parti gençlerin umudu olmuştur. 4 gencin 3’ü yurt dışına gitmek istiyorum diyen bir seçim daha beklemesine vesile olmuştur. 31 Mart akşamı, çok sevinip, çok eğlenin, kimseyi üzmeyin dedim. Çünkü yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Belediye Başkanlarına söylüyorum. 412 belediye başkanı, 412 anahtar var. O anahtarlar Cumhuriyet’in 2. yüzyılında yapılacak ilk seçimlerde Atatürk’ün partisini 1. yapmanın anahtarıdır.

“SEÇİMİ AYLAR ÖNCESİNDEN GARANTİ EDECEĞİZ”

Türkiye’yi kucaklayacaklarını söyleyen Özel, “Bu ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortaklarından bu ülkenin bir beklentisi kalmadı. Cumhuriyet’in 2. yüzyılındaki seçimlerden partimiz birinci çıkmıştır. Hepimize kutlu olsun. O günden bugüne yapılan bütün anketlerde partimiz hep birinci partiydi. En düşüğünde 4 buçuk puan, en yükseğinde 8 puan önceyiz. Bu sefer bu iş hep beraber olacak. Yarın acaba ne olacak diye düşünmeyeceğiz. Seçimi aylar öncesinden garanti edeceğiz. Aramızdaki kardeşliği pekiştirmeli, omuz omuzda vermeli, partinin başarısı için hep birlikte yılmadan çalışmalıyız. Küskünlüklere, kızgınlıklara, kişisel beklentilere feda edilecek bir dönemde değiliz. 100 yıl önce düşmanı kurup bu ülkeyi kuranlar kolay şartlarda değillerdi. Önümüze gelen ilk sandıkta bu ülkeyi kurtaracak, demokrasiyi bir kez daha kuracağız. Bunun için her birimize ihtiyaç var. Çoğalmak, büyümek çok önemli. Yeni üyeler çok önemli. Yetkinliklerine, etkinliklerine göre içimize almalı, bizim ulaşamadığımız yerlere onlarla ulaşmalı, duyuramadığımız sesi bazı kulaklara onlarla ulaştırmalıyız” açıklamalarında bulundu.

“YILDIRIM’I ALACAĞIZ, İKTİDARA GELECEĞİZ”

Özel, “47 yıl sonra Bursa’yı aldık. 47 yıl sonra Türkiye’de birinci parti olduk. Bursa’yı alan birinci parti oluyor. Yıldırım’ı alan iktidar oluyor. Yıldırım’ı alacağız, iktidara geleceğiz. Örgütümüze inanıyorum, güveniyorum. Hepinizin hep birlikte bu büyük zaferi kazanacağınıza, yüzümüzü güldüreceğinize inanıyorum. Size söz veriyorum yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin 81 il binasının, 973 ilçe binasının, genel merkezin ışıkları sabaha kadar yanacak. Bu ülkeyi gelecek seçimlerden sonra bir Cumhuriyet Halk Partili başkan yönetecek. Güçlü bir parlamentoya döneceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisini güçlendireceğiz. Yoksulların, sütü kasada bırakanların, yoksulluktan çocukların gönlünü yapamayanların ilçesi olmaktan Yıldırım’ı çıkaracağız. Bizim hedefimiz muasır medeniyetleri yakalayıp geçmektir” diye belirtti.

“BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK”

Özel, “Bu ülkenin çocuklarına ücretsiz eğitim verilecek. Çocukların başarısı, babaların parasına bağlı olmayacak. Biz eşitliğe, sosyal devlete inanıyoruz. Biz ezenlerin değil, ezilenlerin, zenginlerin değil, yoksulların tarafındayız. Halkın iktidarını kuracağız. Alım gücünü yükselteceğiz. Bu ülkede alım gücü yok. Hep beraber önce seçimi kazanacağız, sonra o sonuçlara göre iktidarı değiştireceğiz, kurduğumuz iktidarla adaletsiz düzeni değiştireceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir