CHP Genel Başkanı Özel, Mudanya’da Erdoğan’a seslendi: Ver küfeyi ben taşıyacağım!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında, Mudanya Mütareke Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Özel, erken seçim çağrısında bulunarak “Tayyip Bey, küfeyi ver biz taşıyacağız. 11 Ekim’de buraya geldiğimde Genel Başkan Yardımcısı olarak geldim. Mütareke Meydanı’ndaki kutlamalara bu kez 11 Ekim’de geldiğimde Genel Başkanı olarak geleceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, Mudanya’da Erdoğan’a seslendi: Ver küfeyi ben taşıyacağım!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Başkan Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında, Mudanya Mütareke Meydanı’nda miting gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk kez Bursa’ya geldi. Özel, 3 günlük Bursa ziyaretlerine Mustafakemalpaşa’da düzenlenen miting ile başlayarak devamında sabah saatlerinde CHP Il Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Belediyeleri ziyarette bulunan Özel, Mudanya Mütareke Meydanı’nda da halka seslendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya’nın ve Mütareke Meydanı’nın önemine vurgu yaparak konuşmasına başladı. Özel, “İşgalcilerin kaybettiğini 7 cihana duyuran, İsmet Paşa’nın Lozan’ın öncü belgesini işgalcilere imzalattığı bina burası. 11 Temmuz günü hep beraber Saray Bosna’daydık. Oradaki akrabalarımızın yanındaydık. Buralarda da suyun öte yanında benim akrabalarım var. Hepsine selam olsun. İki gün önce Heybeli Ada’da İnönü’nün evindeydik. Lozan’ın imzalanışının 101. yılını kutladık” dedi.

Özel konuşmasına şu şekilde devam etti:

Hepimiz için bu kadar önemli olan Mudanya’dayız. Son geldiğimizde de sizin sıcak ilginizle karşı karşıyaydık. Mudanya’da bir bayrak değişimi lazım dedik. Size sorduk. Anketler yaptık. En sonunda hep beraber bir noktada buluştuk. Baktık ki Mudanya, Deniz Başkanı istiyor. Onu adaylaştırdık. Yüzü denize dönük bir kente, Deniz Başkanı seçiyoruz dediniz. Kendisini ve sizi tebrik ediyorum. Ülke gündemi bu kadar keyifli değil.

Mudanya’da da baktığınızda ne esnaf, ne emekli, ne işçi ne de memur keyifli. Herkes hayat pahalılığından mustarip. Emekliler maaşlarının iyileştirilmesini istiyor. Erdoğan’ı üzmeyen TÜİK, rakamlarla oynadı. 10 bin liralık emekli maaşına her mitingimizde ses yükselttik. Anlamadılar, 12 bin 500 yaptılar. Sefalet ücreti olan 12 bin 500 lira şu anda 25 kilo kıyma satın alabiliyor. 2 bin 500 lira arttırdım 33 milyar lira ediyor diyor. 43 şirketin vergi borcunu sildin.

Son dakika önerisiyle AKP, MHP oylarıyla yandaşlarından ne kadar vergi affettin. 460 milyar lira. Emekli maaşını 17 bin 500 lira yapman için 100 milyar lira lazım. Affettiğin borcun 6’da 1’i. Onun derdi emekli, emekçi, işçi değil. Onun derdi zenginler.

“ASGARİ ÜCRET 6 AYDA 3 BİN 800 LİRA ERİDİ”

Erken seçim mesajı veren Özel, “Emekçinin hakkını verirsen geçim olur, vermezsen seçim olur. Asgari ücret 6 ayda 3 bin 800 lira eridi. Bugünkü 17 bin lira, Ocak ayındaki 17 bin lira değil, 13 bin 200 lira. Vergide adalet istiyoruz. Maaşlar iyice kuşa dönüyor. Ocak ayında 9 çeyrek alan asgari ücret şu an 7 çeyrek alıyor. Emekliler 2002 yılında en düşük emekli maaşı 8 çeyrek alırken, şu anda 3 çeyrek alıyor. Emeklinin cebinden 5 çeyrek altın çalınmış.

Siz bir çeyrek düşürseniz, nerede düşürdüm diye gezer durursunuz. Hiç arama nerede düşürdüm diye, bir şey kaybolduğu yerde bulunur. Siz hakkınız olanları bir seçim sandığında kaybettiniz. Onları bir sonraki seçim sandığında bulacaksınız. Tayyip Bey, paradan 6 sıfır attım diye övünüyor. Biz de atacağız. Biz Tayyip bey kadar becerikli değiliz. Biz bir sıfır atacağız. O 6 sıfırı maaşlardan, kiralardan, etiketlerden attı. Biz her yıl daha iyiye giderek, bir sıfır atacağız. Biz sadece kiralardan, etiketlerden atıp maaşlardan atmayacağız. Avrupa Birliği hedefimiz yok diyor. Bizim hedefimiz Avrupa Birliği” diye konuştu.

Özel, “Tayyip Bey, küfeyi ver biz taşıyacağız. 11 Ekim’de buraya geldiğimde Genel Başkan Yardımcısı olarak geldim. Mütareke Meydanı’ndaki kutlamalara bu kez 11 Ekim’de geldiğimde Genel Başkanı olarak geleceğim” diyerek sözlerine son verdi.

Mudanya’dayız https://t.co/oGOokVzhDR

— Özgür Özel (@eczozgurozel) July 26, 2024

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir