CHP Genel Başkanı Özel’den Gemlik’te kentsel dönüşüm vurgusu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında, Gemlik Belediyesi önünde miting düzenledi. Özel, kentsel dönüşüme vurgu yaparak “Gemlik fay hatlarının üzerinde. Gemlik Belediyesi’nin birinci gündemi kentsel dönüşüm” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel’den Gemlik’te kentsel dönüşüm vurgusu!

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Başkan Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında, Gemlik Belediyesi önünde miting gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, “Buradan İstanbul’daki programımıza geçeceğiz, Gemlik Belediye Başkanı’na başarılar dilemek için buradayım. Tüm Bursa örgütüne yürekten teşekkür ediyorum. Gemlik fay hatlarının üzerinde. Gemlik Belediyesi’nin birinci gündemi kentsel dönüşüm. Daha hayati bir mesele yok. 99’u hep birlikte yaşadık. 6 Şubat buradan uzakta oldu ama hepimizin yüreği yandı. Hatay’dan Adıyaman’a, 11 ilimizle kahrolduk. Kişiler unutabilir, şahıslar unutabilir ancak belediye başkanları, devlet unutamaz. Ben seçildikten sonra kentsel dönüşümü gündem maddesi olarak alan Şükrü Deviren’i kutluyorum” diyerek sözlerine başladı.

ÖZEL’DEN GEMLİK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Erdoğan’a eleştirilerde bulunan Özel, “Hatay’ı tehdit etti. Bir yıl bittiğinde ne oldu deprem konutlarının yüzde 8’ini yaptı. 10 kişiden 9’u çadırda. Kalıcı evlerine kavuşamadı. Şimdi 3 yılda bitireceğim diyor. Buradan Erdoğan’a sesleniyoruz. Bir yılda yapacağım deyip 3 yılda yapacağını söylüyorsun. Şu kredileri onayla, kentsel dönüşüme uygun kredileri çıkar. İnsanların evini üzerine yıkıldıktan sonra yapmaya uğramak yerine deprem öncesi yapılmasına izin ver. Gemlik Belediyesi’nin çabalarını görüyor, destekliyoruz. Bu işi parti işine dönüştürmemeye, partizanlık yapmamaya davet ediyorum. Apartman geldiğinde, deprem olduğunda, Azrail partiyi ayırmaz. Ben bu kalpsizliği, milletimize şikayet ediyorum. Kentsel dönüşümde elimizi, kolumuza bağlamaya çalışan Erdoğan’a Gemlik’ten sesleniyorum. Sesimizi artık duy! Eğri oturup, doğru konuşalım. Bu parti uzun süredir siyaset kalesinin başarı kapısını açamıyordu. Çok mücadeleler verildi. Yüzde 20’lik cam taban kırılamıyordu. Partiye değişimden sonra dinamizm geldi. Yaş ortalaması düştü. Ne istediğini bilen dinamik kadrolar var. Biz de sokağın sesini dinledik. Gemlik, bayrak değişimi istedi. Türlü Başkan dedi. Biz de büyük başarıyı sizinle beraber yaşadık. Anketler yaptık. Bir kadın öndeyse onu, bir genç öndeyse genci yaptık. Bir sefer de 9 kadını aday gösterdik ,8’i seçildi. 14 genç aday gösterdik, 13’ü seçildi” diye konuştu.

“İLK GENEL SEÇİMLERDE ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ”

Özel, “Eğlenmek, sevinmek bu kadar yeter sabah işimiz çok, dedim. Daha ilk yerel seçimleri kazandık ama ilk genel seçimlerde Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız. Bu azimle başladık çalışmaya. O günden bugüne tüm anketlerde birinci partiydik. 3 anket firması Temmuz anketleri yayınladı. Bu seçimden sonra yaptığım 60. 70. miting. Çay, eğitim, buğday, emekli, emekçi temalı mitinglerinde 100 binleri, 50 binleri Rize’de topladık. 100 binleri emekli mitinginde topladık. 120 bini Kocaeli’de topladık. Milletin sesini duyurmaya gayret ettik. Sizlerin emekleriyle, partimizin emekleriyle 3 büyük ankette CHP yeniden birinci parti çıktı” dedi.

“BEN ONLARLA EMEKLİ MAAŞLARI, ASGARİ ÜCRET İÇİN KAVGA YAPACAĞIM”

Özel, “Erdoğan ve Bahçeli kavga etmek istiyor. Onların gündeminde kavga var. Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Şu anda bir buçuk asgari ücret verse şu an emekli maaşı 26 bin lira olurdu. Ben onlarla kavga yaparsam, onların kimlik siyaseti üzerinden değil emekli maaşları üzerinden kavga yapacağım. Asgari ücret, çiftçinin, işçinin, memurun, esnafın, gençlerin umutsuzluğu üzerinden kavga yapacağım. Onlar kavga ederken, Cumhuriyet Halk Partisi bir adım ilerliyor. Ben 105 seçim mitinginde emeklinin dertlerini konuştum. Onlar geldiğinde emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınıyordu. Şu an 3 çeyrek altın alınmıyor bile” diye konuştu.

 

“ALİNUR AKTAŞ YEMİŞ, BOZBEY ÖDEYECEK DİYORLAR”

Özel, “Alinur Aktaş gibi bir Belediye Başkanı yok arı gibi çalışan Bozbey var. Erkan Aydın var, Deniz Dalgıç, Şükrü Deviren var. Diyor ki bunlar çalışıyor. CHP kazanıyor. Millet diyor ki bunlar belediyeyi böyle yönetiyorsa verelim Türkiye’yi de yönetsin. O yüzden Tayyip bey karar vermiş. Özgür Özel’e saldıracağım. Kavga kıyamet gidelim, millet yoksulluğu, enflasyonu konuşmasın. Bu belediye başkanlarının elini kolunu bağlamam lazım diyor. O belediyenin borçlarını faizleriyle tahsil edeceğim. SGK’ya en borçlu belediye CHP diyor. 68’i CHP’ye ait diyor. Zaten bu belediyelerin nüfus olarak yüzde 65’i ekonomi olarak yüzde 80’i bizde. Bundan 4 ay öncesine kadar Alinur Aktaş yemiş. Hesabı Mustafa Bozbey ödeyecek demiş. Bu parayı Bozbey borçlanmadı ki. AKP’li belediye borçlandı. TRT sen ne zaman AKP’nin borçlarını haber yaptın da bunları yapıyorsun. En borçlu belediye Ankara, İstanbul diyorlar. Bursa’nın 4 milyar borcu varda neden koymadın listeye. Bursa Belediyesi en borçlu belediyelerden biri. Toplam 30 milyar borcu var. 5’li çetenin 660 milyar borcunu silerken, tüm belediyelerin toplam borcu 40 milyar” açıklamalarında bulundu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir