CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde

Bursa ziyaretinin ikinci gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Heykel’deki tarihi binada ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Belediyelerin SGK borçlarının kaynağında tahsil edilmesi girişimine tepkisini sürdüren Özel, “Bu Bozbey’e oy veren vermeyen herkese meydan okumadır. Her görüşten insana fatura çıkarmaktadır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde

Haber: SİMLANUR İNCE

Kamera: MESUT ERDOĞAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, farklı ilçelerde temasta bulunmak üzere 3 günlüğüne Bursa’ya geldi.

Özel, ziyaretinin ikinci gününde CHP Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Ardından Heykel’deki tarihi Büyükşehir Belediye binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.

Özel, tarihi Bursa Büyükşehir Belediye Binası’na gerçekleştirdiği ziyarette halka seslendi.

Özel, “Her birinize 31 Mart’taki oylarınız için teşekkür ediyorum. Büyükşehir gibi bizi keyfe boğan Osmangazi Belediye Başkanlığını kazanan meslektaşım Erkan Aydın’ı ziyaret edeceğim. Mustafakemalpaşa’dan başladım, Gemlik’te bitireceğim. Yeni belediyeler ve Büyükşehir’i kazandık. Bu CHP’nin halka gözeten belediyecilik anlayışını, efsane hizmetlerin il genelinde talep edildiğini gösteriyor.” dedi.

ÖZEL, BOZBEY’İ YAPTIĞI HİZMETLERDEN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Özel, “İlk toplantıda Bursa’da su ücretlerine yüzde 25 indirim yapıldı. Bu çok önemli bir hizmetti. Elektrik fiyatları almış başına gitmişken, elektrik üretimi, su dağıtımı için çok önemli zamandayken yüzde 25’lik indirim, emeklilere verdiği destek çekleri, otoparkları ücretsiz hale getirmesini, makam aracını satıp toplu taşımaya araçlar kazandırmasını, toplu taşımayı 24 saat kesintisiz hale getirmesini, deniz taşımacılığı hizmetlerini başlatmasını, halk plajı uygulamalarını ayrı ayrı takdir ediyorum. Hem CHP Grubuna, hem de Bursa’ya hizmet etmek için görevlendirilmiş Meclis üyelerini kutluyorum.” diye konuştu.

‘BU BOZBEY’E OY VEREN BERMEYEN HERKESE MEYDAN OKUMADIR’

Bozbey’in kendisine verdiği brifingte 4.5 milyarlık devralınan SGK borcunu gördüklerini söyleyen Özel, “Devralınan günden sonra SGK’ların ödendiğini ve 3 buçuk milyara yakın SGK borcunun bu yönetimden tahsis edilmek istendiğini gördük. AK Parti diyor ki, belediyeler bu kadar borç batağındayken, kendi yönetimindeki belediyelerden birikmiş, almamış. Bozbey’e diyor ki faiziyle birlikte öde. Sen çok iş yapıyorsun. Bursa’da hizmet etmeni engelliyor, paralarına el koyuyorum, diyor. Bu Bozbey’e oy veren vermeyen herkese meydan okumadır. Her görüşten insana fatura çıkarmaktadır. Emekliye verdiği zar zorluk zam 33 milyar, yandaş şirketlerinin sildiği borç 660 milyar. Size para bulamam diyor, emekliyi aç bırakıyor” şeklinde konuştu.

CHP lideri Özel, Büyükşehir ziyaretinin ardından Cuma namazını kılmak üzere Ulucami’ye geçti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir