CHP Genel Sekreteri’nden flaş EYT açıklaması

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, EYT’nin çözümünün kaynak değil, tercih sorunu olduğunu belirterek, “EYT’linin, emeklinin ve emekçinin haklarını alacağı bir düzeni kurmaya çok yakınız” dedi.

CHP Genel Sekreteri’nden flaş EYT açıklaması

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, TELE1’de Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına konuk oldu.

EYT’lilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Böke, şunları söyledi:

‘MİLYONLARIN HAYATA TUTUNMAKTA ZORLANDIĞI BİR DÜZEN VAR’

“Milyonların hayata tutunmakta zorlandığı bir düzen var. Bu düzen içerisinde kendi iktidarını korumak için ülke çıkarlarını tamamen bir tarafa atmış olan, dolayısıyla da halkın, kamunun yararını gözetmekten çok uzak bir iktidarın dayattığı karanlığın içerisindeyiz.

‘EYT’LİLER YOKSULLUĞA VE YOKSUNLUĞA MAHKUM EDİLDİ’

EYT’liler, çiftçi, emekli, esnaf, genç, kadın… Tüm toplum kesimleri esasında ülkenin zenginliklerinin varlığına rağmen derin bir yoksulluk ve yokluğa mahkum edilmiş vaziyette. Bu yoksulluk ülkede kaynak olmadığı için değil, var olan kaynakların iktidar tarafından kendi yandaşlarını beslemek ve bir imtiyazlı sınıf oluşturmaya dönük kullanıldığı için halk kendi kaynaklarından yoksun bırakılıyor.

‘EYT BİR KADER DEĞİL’

Türkiye’de bir EYT sorunu olmak zorunda değil. EYT’lilerin sorununu çözecek kadar Türkiye’nin kaynağı var. Ama kaynaklarını bu sorunu çözmek için kullanmaya dair bir siyasi irade yok iktidarda. Türkiye’nin kaynakları halkının müreffeh bir yaşam sürmesine yetecek durumda. Ama bir imtiyazlı sınıfı zenginleştirmeye odaklanmış, ülke çıkarını ve kamu yararını göz ardı eden bir yaklaşım var. İnsanlar çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamamaktan duydukları yükü taşıyamayacak noktaya gelip hayatlarından vazgeçerken iktidar ve yandaşları bir maaş değil, iki maaş değil, üç maaş değil, dört maaş değil yüksek bir gelirle kendilerine yaşam kurduklarını görüyoruz.

‘DEĞİŞTİRMEYE ÇOK YAKINIZ’

EYT’lilerin emekli olamamaları ve emeklerinin karşılığını alamıyor olmaları bir kader değil. Biz bunun değişebileceği gerçeğinin altını çiziyoruz. Türkiye’de yaşıyor olduğumuz her şey iktidar değiştiğinde düzelebilir. Emeklinin de emekçinin de haklarını alabileceği bir düzen mümkün. Değiştirmeye çok yakınız.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir