CHP Yıldırım’da Belediye meclis üyeliği ön seçim

CHP Bursa ilçe örgütlerinde eş zamanlı olarak Belediye meclis üyeliği aday adaylığı ön seçimi için sandık başına gidildi. Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ön seçimde 30 Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için yarıştı.

CHP Yıldırım’da Belediye meclis üyeliği ön seçim

Haber: Simlanur İnce
Kamera: Mesut Erdoğan

CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis üyesi aday adaylığı ön seçimini Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlendi. CHP Yıldırım’da Belediye Başkan adayı Mehmet Önder Mutlu olarak açıklanırken, saat 08.00-17.00 saatleri arasında düzenlenen ön seçimle de Belediye Meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için sandığa gidildi.

‘MEVCUT İKTİDARA KARŞI TOPLUMSAL ANLAMDA CİDDİ BİR KOPUŞ SÖZ KONUSU’

Ön seçim hakkında Norm Haber’e değerlendirmede bulunan CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, “Üyelerimiz bugün yoğun bir ilgi ve yüksek katılımla Belediye meclis üyelerimizin belirlenmesi için sandıklara gittiler. Önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerde iktidara gidebilmenin parametrelerini oluşturuyoruz. Örgütümüzde de ciddi bir heyecan var. Mevcut iktidara karşı toplumsal anlamda ciddi bir kopuş söz konusu. Yeni bir arayış, yeni bir oluşum ekseninde CHP iktidarda alternatif bir parti konumuna gelmiş durumda. Biz de bu süreçte yerelde iktidar olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YILDIRIM’DA ÖN SEÇİMDE 30 ADAY ADAYI YARIŞTI

Aday adaylık sürecinde Yıldırım Belediye meclis üyeliğine 45 aday adayı başvurusu olduğunu ve 30 aday adayının ön seçime girdiğini belirten Başkan Gün, Yıldırım Belediye Başkan adayı Mehmet Önder Mutlu ile yaptıkları saha çalışmalarının nasıl ilerlediği hakkında da bilgiler verdi.

‘TOPLUMUN HER ZERRESİNE DETAYLI BİR ŞEKİLDE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Gün, saha çalışmalarına yaklaşık 2 hafta önce başladıklarını belirterek, günlük bir programlama şeklinde Yıldırım’ın her sokağına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Her gün semt pazarları, esnaf ziyaretleri, dernek ve STK ziyaretleri, ev ziyaretleri yaptıklarını söyleyen Gün, “Toplumun her zerresine detaylı bir şekilde dokunmaya çalışıyoruz. Çok yoğun geçiyor. Çok büyük bir ilgi var” dedi.

‘YILDIRIM, TÜRKİYE’NİN 2. BORÇLU BELEDİYESİ KONUMUNDA’

Vatandaşlara, ‘Yıldırım’da 20 yılda ne yapıldı?’ sorusunu yönelttikleri belirten Gün, “Koca bir hiç, cevabını yaygın olarak herkesten alıyoruz. Yıldırım, büyük bir köy statüsünden çıkmadı. Bursa’nın en büyük 2. belediyesi. Türkiye’nin de aynı zamanda en borçlu 2. belediyesi konumunda. Gelişmişlik düzeyinde 116. sırada. Yıldırım’da kentsel dönüşüm sorunu, alt yapı sorunu, sosyal donat alanlarının eksikliği gibi sorunlar mevcut. Çocuklarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar var” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

’20 YILDA 20 HİZMET ORTADA YOK’

CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Mehmet Önder Mutlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık bir geçmişi olan köklü bir parti. Geçmişiyle beraber, demokrasinin, kültürün oluşmuş ve diğer partilere göre demokratik ortamın olduğu bir partimizdir. Bugün de burada meclis üyesi adaylarımız demokratik bir şekilde seçime gidiyorlar” dedi.

Saha çalışmalarında beklentinin üzerinde güzel bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Mutlu, “Yolumuzu çizdik. Yıldırım’ın büyük sorunları var. 1987’den bu yana belediyecilik anlamında çok hizmet alamayan bir ilçemiz. Hemen hemen 20 yıl hiç hizmet almamış. 20 yılda 20 hizmet yok ortada. En büyük sıkıntılardan biri de kentsel dönüşümü vatandaşlarımız çok istiyor” diye anlattı.

Ön seçimi Emel Duman 758 oy ile ilk sırada tamamladı.

İşte sandıktan çıkan oylar…

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir