CHP Yıldırım’dan BESOB’a ziyaret

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’e yaptığı ziyarette, “Siz ekonomi, biz siyasi krizi ancak birlikte el ele vererek aşabiliriz” dedi.

CHP Yıldırım’dan BESOB’a ziyaret

Cumhuriyet halk partisi Yıldırım İlçe başkanı İlhami Gün, CHP milletvekili Orhan Sarıbal’ında bizzat katıldığı İlçe merkezli kurumsal ziyaretlerine dün de BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) ile sürdürdü.

Gün’ün yaptığı ziyarete ayrıca İlçe Yönetim Kurulu üyeleri yanısıra, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile Belediye Meclis üyeleri de yer aldı.

‘SİZ DEVRİM YAPTINIZ BİZ DE ŞİMDİ HAZIRIZ’

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, “Siz, BESOB çatısı altında 53 yıl gibi uzun süre başkanlık koltuğunda oturan ve camiada “Yenilmez Başkan” olarak bilinen Arif Tak’a karşı zafer kazandınız. BESOB’ta devrim yaptınız” diyerek Fahrettin Bilgit’i bir kez daha kutladığını dile getirdi.

Gün, sözlerini, “Sizin esnaf camiasında 53 yıllık hüküm süren tarihi zafer gibi, biz de siyasi alanda ülke genelinde ve yerelde Yıldırım da da iktidar hedefimizi zafere taşımak için hazırız” şeklinde sürdürdü.

CHP’li Başkan Gün, “CHP olarak sorunlarınızı biliyoruz. Halkın sorunlarından sizin sorunlarınızı da ayrı görmüyoruz. Yaşadığımız ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar hepimizi etkilemekte. Kısacası toplumun her kesiminde yaşanan krizler de ortak. Bu nedenle çareleri de birlikte, elele vererek aşabiliriz.” sözleriyle çağrıda bulundu.

SORUNLARIMIZI ORTAK AKILLA ÇÖZMELİYİZ

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit’te yapılan ziyaretten dolayı CHP heyetine teşekkür etti. Ülke ve esnaf sorunlarının ancak “Ortak Akılla” çözülmesi halinde kalıcı olacağına dikkat çeken Başkan Bilgit, kendilerinin buna her zam hazır olduklarını dile getirdi.

Bursa’da BESOB üyesi 101 mesleki Esnaf ve Sanatkarlar Odası bulunduğunu belirterek, kuruma tescil kayıtlı 84 bin üyenin haricinde yirmi bin civarında da maliyeye kayıtlı, ancak henüz “Esnaf Sicili” almamış esnaf ve sanatkarlar bulunduğunu kaydetti.

SORUNLAR HEM ARTIYOR HEM DE BÜYÜYOR

Sorunların her geçen gün arttığını ve giderek derin leş tipinden yakınan BESOB Başkanı Bilgit, Esnaf ve sanatkarlarımız ekonomik krizler nedeniyle dayanma direncini giderek yitirmekte. Esnaf sadece kendi işini kaybetmiyor. Aynı zamanda çok ciddi derecede iş gücü, istihdam ve üretim kayıpları da beraberinde yaşanıyor”

Başkan Bilgit, ticaretin “Dijitalleştiğini” de vurgularken, “BESOB, olarak yeni sürece kendimizi hszırlıyoruz. Yorulmayacağız, üyelerimizle hep beraber kendimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

SARIBAL: BEN SİZE UZAK BİRİ DEĞİLİM

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün ve beraberindeki heyeti ziyarette yalnız bırakmayan Milletvekili Orhan Sarıbal da konuşmasına “Ben de sizler gibi bir süre Esnaf teşkilatlarında görev yaptım. Bu nedenle sizden biriyim. Size uzak değilim” diye başladı.

Esnaf sorunlstını yakından takip ettiğini ifade eden Orhan Sarıbal, Fahrettin Bilgit’in kendisine yönelik talebi olan “Kangrene döndü, Ancak Ankara çözer” diye dile getirdiği “Çataltepe Projesi” sorununu bir kez daha TBMM de yeniden gündeme getireceği sözü verdi.

ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLMELİ

Oldukça samimi bir ortamda yapılan ziyarette, karşılıklı taleplerde konuşuldu. Önemli sorunların ve taleplerin dillendirildiği ziyarette, ileriye dönük ortak çalışmaların yapılması da kararlaştırıldı

Konuşmaların ardından Başkanlar ziyaretin ve günün anısına karşılıklı olarak hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir