CHP’den beş yıl sonra ilk: Erdoğan’ı bu kez ayakta karşıladılar

CHP’liler beş yıl sonra ilk defa Erdoğan’ı ayakta karşıladı. CHP, TBMM yeni yasama yılı açılışında, Erdoğan’ı ayakta karşılama kararını milletvekillerine tebliğ etti. TBMM Genel Kurulu salonuna gelen Erdoğan’ı CHP grubunun ayağa kalkarak karşıladığı ancak alkışlamadığı gözlemlendi. Bu tavır, CHP’nin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı belirlediği resmi tutumu ortaya koyarken, Erdoğan’ı alkışlamamaları dikkat çekti.

CHP’den beş yıl sonra ilk: Erdoğan’ı bu kez ayakta karşıladılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni yasama yılına başladı.

Eski CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminin aksine vekiller Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşıladı. Bazı vekillerin karara tepki göstererek kuliste kaldığı dile getirildi. Kararın CHP’li Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildiği ve parti içinde tartışmalara neden olduğu belirtilmişti.  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bitiminde TBMM Genel Kurul Salonu’ndan ayrılırken CHP’li milletvekilleri bu kez ayağa kalkmadı.

CHP grubunun büyük çoğunluğu Genel Kuruldaydı.

Bazı vekillerin parti kararına rağmen ayağa kalkmadıkları bazı vekillerin ise toplantıya katılmadıkları görüldü.

DEM Partililer ise ayağa kalkmadı.

16 VEKİL KULİSTE BEKLEDİ

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı sırasında CHP grubundan 16 milletvekili, Erdoğan salona girdiğinde Genel Kurul’a girmeyerek kuliste bekledi. Erdoğan kürsüye doğru yürürken CHP milletvekilleri ayağa kalktı ancak alkışlamadı. Bu tutum, CHP’nin yeni yönetimi altındaki stratejik ve sembolik mesajlarından biri olarak değerlendirildi.

ÖZEL VE BAHÇELİ’NİN TOKALAŞMASI DİKKAT ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki tokalaşması, günün dikkat çeken olaylarından biri oldu. Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptığı açıklamalarda gazetecileri, Halk TV’yi ve CHP’yi sert ifadelerle eleştirmişti. Bu gerilimin ardından Bahçeli ve Özel’in tokalaşması, siyasi çevrelerde farklı yorumlara yol açtı.

TBMM Genel Kurulu’na ilk giden parti lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. TBMM, Anayasa Mahkemesi hak ihlaline karşı milletvekilliği iade edilmeyen Can Atalay’sız toplandı. Yeniden Refah Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP sıralarını pas geçti. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tokalaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise tüm liderle tokalaştı.

AYAĞA KALKTILAR AMA…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti liderliğine gelmesinin ardından “normalleşme” süreci kapsamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temas kurma ve görüşme adımları atıldı. Bu çerçevede, CHP’den bugün dikkat çeken bir karar geldi. TBMM Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın salona girişi sırasında CHP milletvekillerinin ayağa kalkmasına karar verildi.

Bu karar, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından vekillere tebliğ edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından, Erdoğan Genel Kurul salonuna geldiği sırada CHP grubunun ayağa kalktığı ancak alkışlamadığı görüldü.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir