CHP’den Bursa Büyükşehir’e Veyis Ateş ve Süleyman Özışık soruları

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş ve Süleyman Özışık’ın Bursa Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin organizasyonlarında yer alması kentte tartışma konusu oldu. CHP’li Meclis Üyesi Şahin Sevinç, Büyükşehir’e 4 soru yöneltti.

CHP’den Bursa Büyükşehir’e Veyis Ateş ve Süleyman Özışık soruları

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş ve Süleyman Özışık’ın Bursa Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin 2018’deki Yazarlık Akademisine katılmaları tartışma konusu oldu.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın gündeme getirdiği konunun ardından CHP’li Yıldırım ve Büyükşehir Meclis Üyesi Şahin Sevinç, Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı bilgi istedi.

“Basında yer alan haberlerden, suç örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in ifadelerinde adları geçen Veyis Ateş ile birlikte programlar yaptığı Süleyman Özışık’ın belediyemiz bünyesinde kimi organizasyonlarda görevlendirildiği anlaşılmaktadır.” diyen Sevinç’in yanıt istediği sorular şöyle:

“Konularında uzman gazeteciler diye nitelenerek direkt kendilerinden ya da bağlı oldukları ajanslardan hizmet satın alınarak para ödenen Veyis Ateş ve Süleyman Özışık’ın birlikte ya da ayrı ayrı;

1. Adı geçen kişilerin belediyenizle iş yapması için aracı olanlar var mıdır? Aracı olanlar var ise kimlerdir?

2. Adı geçen kişiler 2016 yılından bu yana belediyenizin hangi organizasyonlarından görev almışlardır? Birlikte ya da ayrı ayrı katıldıkları organizasyonlar liste halinde nelerdir?

3. Bu kişiler ya da (varsa) ajanslarına, 2016 yılından buyana her yıl ve her organizasyon için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, kaç lira ödenmiştir?

4. Bu kişiler ya da (varsa) ajanslarına, 2016 yılından buyana her yıl ve organizasyon için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, para ödenirken, miktarın belirlenmesinde hangi kriter ya da kriterler uygulanmıştır. Hizmet satın alma işlemi hangi yöntemle yapılmıştır. Her bir organizasyon için ayrı ayrı belirtiniz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir